ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Χειμερινές δοκιμές Χερέθ 1η ημέρα: Η επιστροφή του Vettel

F1 Χειμερινές δοκιμές Χερέθ 1η ημέρα: Η επιστροφή του Vettel

Επιστροφή στην πρώτη θέση για τον Vettel και την Ferrari SF15-T, έστω και στις χειμερινές δοκιμές στη Χερέθ. Ο Γερμανός «έγραψε» τον ταχύτερο χρόνο στη χειμερινή προετοιμασία της F1. Ας δούμε τι έγινε στην πίστα αλλά και στα pits.

Έξι εβδομάδες πριν το πρώτο Grand Prix της Formula 1 για το 2015, η εκκίνηση των χειμερινών δοκιμών δόθηκε στην πίστα της Jerez, στην Ισπανία. Εκεί η Ferrari διατήρησε την παράδοση που την ήθελε να έχει τον πρώτο χρόνο (πέρυσι ήταν ο Kimi Raikkonen).

Φέτος, ήταν ο Sebastian Vettel που πέτυχε τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1:22,620. Η επίδοση ήταν περίπου πέντε δευτερόλεπτα καλύτερη από του «Raiko».Πάντως, η SF15-T του Vettel δεν ολοκλήρωσε την ημέρα ομαλά, καθώς παρουσίασε δυσλειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας που κράτησε για αρκετές ώρες τον Γερμανό στο pit box. Το χρόνο του τετράκις πρωταθλητή (στο ενάμισι δέκατο) πλησίασε στο τέλος των δοκιμών ο Marcus Ericsson (Sauber C34).Ο Vettel πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του με τη μέση γόμα και ο Σουηδός με τη μαλακή.

Τα βλέμματα όλων ήταν πάνω στη McLaren-Honda του Fernando Alonso, που δεν πήγε καλά. Η πρώτη ημέρα του νεοσύστατου συνδυασμού στην πίστα τον βρήκε να έχει συμπληρώσει μόλις έξι γύρους, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων νεότητας.

Με προβλήματα ξεκίνησε και η καμουφλαρισμένη (χρωματικά) Red Bull RB11. Οι μπαταρίες του συστήματος KERS (Kinetic Energy Recovery System) υπερθέρμανε τα πίσω φρένα, άφησε τον Daniel Ricciardo ακινητοποιημένο στην πίστα και δεν επέτρεψε στον Αυστραλό να κάνει πάνω από 35 γύρους.

Καμία ανησυχία στη Mercedes. Ο Nico Rosberg -έχοντας πετύχει το πρωί τον ταχύτερο γύρο του (1:23,1) αφοσιώθηκε στη δοκιμή αξιοπιστίας της νέας Mercedes W06, συμπληρώνοντας 157 γύρους. Ο αριθμός των γύρων ήταν ο καλύτερος της ημέρας αφού οι δύο ομάδες που ακολούθησαν (Williams και Sauber) δεν πέτυχαν στο σύνολο την αντοχή της Mercedes Οι Ericsson (Sauber) και Bottas (Williams) έκαναν από 73 γύρους ο καθένας.

Απουσία... πήραν η Lotus και η Force India και η Marussia. Η πρώτη δεν πρόλαβε να φέρει έγκαιρα το μονοθέσιο της στην πίστα της Jerez (η μεταφορά του από το Enstone της Βρετανίας ξεκίνησε την Κυριακή 1/2 το πρωί). Η Force India έχει ανακοινώσει ότι θα έχει έτοιμο το δικό της νέο μονοθέσιο για τις νέες δοκιμές, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την Marussia.

FORMULA 1 2015 ΔΟΚΙΜΕΣ ΧΕΡΕΘ 1 ΗΜΕΡΑ

1. Vettel (Ferrari SF15-T) 1:22.620 - 60 γύροι
2. Ericsson (Sauber C34 - Ferrari) 1:22.777 / +0.157 - 73 γύροι
3. Rosberg (Mercedes W06) 1:23.106 / +0.486 - 157 γύροι
4. Ricciardo (Red Bull RB11 - Renault) 1:23.338 / +0.718 - 35 γύροι
5. Bottas (Williams FW37 - Mercedes) 1:23.906 / +1.286 - 73 γύροι
6. Sainz Jr. (Toro Rosso STR10 - Renault) 1:25.327 / +2.707 - 46 γύροι
7. Alonso (McLaren MP4-30 - Honda) 1:40.738 / +18.118 - 6 γύροι

Παραλειπόμενα

  • Δικαιολογημένα τα πρόσωπα της ημέρας ήταν οι F.Alonso και S.Vettel. Όταν ο πρώτος δεν εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του η προσοχή στράφηκε στα οικογενειακά του.
  • Ο Ισπανός έχει νέο αίσθημα. Τους είδαν μαζί στο Christmas party της Ferrari και αργότερα στις διακοπές το όνομά της Lara Alvarez είναι 28 ετών και είναι τηλεοπτική παρουσιάστρια, προηγούμενη σχέση της ο ποδοσφαιριστής της Real Madrid Sergio Ramos.
  • Πολύ δουλειά για τον N. Rosberg. Ο Γερμανός έκανε διάλειμμα για φαγητό μέσα στο μονοθέσιο (και φυσικά το ανέβασε στο Tweeter του).
  • Άλλοι είχαν δουλειά και άλλοι απολάμβαναν την άνεση του ξενοδοχείου. Ο Ν. Hulkenburg της Force India όταν οι άλλοι οδηγοί έβλεπαν τους χρόνους τους στις οθόνες των Η/Υ εκείνος έβλεπε στο ξενοδοχείο τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ανάμεσα στους Novak Djokovic και Andy Murray.
  • Τελευταίο νέο ήταν πως ο Kimi Raikkonen έγινε πατέρας. Κανείς πάντως δεν τόλμησε να ρωτήσει τον «Iceman» αν το παιδί τον κάνει πιο αργό οδηγό. Οι απαντήσεις του είναι πάντα απρόβλεπτες.

Σχετικές ειδήσεις