ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan: Το νέο GT-R LM NISMO

Nissan: Το νέο GT-R LM NISMO

Με τίτλο «With Dad» (στο www.withdad.com), η Nissan αποκαλύπτει το GT-R LM Nismo στο πολύ καλό διαφημιστικό σποτ της. Το κλιπ προβλήθηκε στον πρόσφατο τελικό του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Super Bowl.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο τελικός του Super Bowl, του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αποτελεί το πιο συνταρακτικό τηλεοπτικό γεγονός με πάνω από 110 εκατομμύρια τηλεθεατές. Ο πρόσφατος τελικός του 2015, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει την ιδανική ευκαιρία για την προβολή του τηλεοπτικού σποτ «With Dad» της Nissan, όπου και αποκάλυψε το πολύαναμενόμενο Nissan GT-R LM NISMO, το αυτοκίνητο που θα τρέξει στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

Όπως είναι φυσικό (για τις ΗΠΑ) το κλιπ πατά πάνω στο τρίπτυχο «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια». Περιγράφει κάτω από τους ήχους του Rock Country τραγουδιού (Cats in the Cradle) του Harry Chapin τη σχέση πατέρα και γιού, αλλά και την σκληρή δουλειά, που κάνουν οι οικογένειες στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η Nissan δώρισε 1.000.000 δολάρια στους οργανισμούς Habitat for Humanity και Wounded Warrior Project.
Εκτός Αμερικής το 2015 η Nissan θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής με το Nissan GT-R LM NISMO, σηματοδοτώντας τη δυναμική επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία του WEC αλλά και του 24ωρου Le Mans.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που πορευόμαστε πλάι στους καλύτερους κατασκευαστές αγωνιστικών αυτοκινήτων του Κόσμου», σχολίασε ο Roel de Vries, Global Head of Marketing and Brand Strategy της Nissan και πρόσθεσε: «Tα αυτοκίνητα της κατηγορίας LM P1, αποτελούν ότι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι κατασκευαστές σπορ μοντέλων, σε αγωνιστικό επίπεδο. Συνεπώς, για τη Nissan και τη NISMO, η ευκαιρία για να παρουσιάσουν μια υψηλού επιπέδου καινοτομία, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη».

«Αυτά τα αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν το αποκορύφωμα της τρέχουσας αγωνιστικής τεχνολογίας: με εκπληκτικά συστήματα ανάκτησης ενέργειας, κινητήρες υψηλής απόδοσης» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Nissan LM P1, Ben Bowlby. «Πρόκειται για οχήματα που πρακτικά καλύπτουν το σύνολο της σεζόν της F1, σε έναν αγώνα του Le Mans».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA παρέχει στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες που δύναται να εκμεταλλευτούν και στη γκάμα των συμβατικών τους μοντέλων. Με την ενεργειακή απόδοση να είναι το κλειδί της επιτυχίας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δοκιμασία για την τεχνολογία από ένα 24-ωρο αγώνα αντοχής, όπου η απόσταση που χωρίζει τον πρώτο από τον δεύτερο, μπορεί να είναι ένα θέμα δευτερολέπτων.

Σχετικές ειδήσεις