ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Χειμερινές δοκιμές Χερέθ 2η Ημέρα: Ο Vettel στην κορυφή, η McLaren με προβλήμα

F1 Χειμερινές δοκιμές Χερέθ 2η Ημέρα: Ο Vettel στην κορυφή, η McLaren με προβλήμα

Η Ferrari με τον Sebastian Vettel ήταν και πάλι στην κορυφή των χρόνων, στη δεύτερη ημέρα των χειμερινών δοκιμών προετοιμασίας στη Χερέθ.

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι μηχανικοί της Ferrari τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastian Vettel . Ο Γερμανός ολοκλήρωσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τη διαδικασία των δοκιμών έχοντας πετύχει τον ταχύτερο γύρο. Η ομάδα της McLaren συνέχισε να έχει προβλήματα και το ντεμπούτο του Lewis Hamilton διακόπηκε απότομα λόγω διαρροής νερού.

Ο Vettel όχι μόνο βελτίωσε το χρόνο, που πέτυχε την Κυριακή (με 1: 20.984) αλλά πρόλαβε τη βροχή και ολοκλήρωσε συνολικά 78 γύρους (άλλη μία βελτίωση από την πρώτη ημέρα). Ο χρόνος του ήταν 0,883" καλύτερος από τον δεύτερο Felipe Nasr. Ο οδηγός της Sauber, τελείωσε την ημέρα κάνοντας 87 σταθερούς γύρους. Οι δύο Rookies Nasr και Max Verstappen (Toro Rosso) ήταν οι μόνοι που βγήκαν στη βροχή (για να αποκτήσουν μία εμπειρία από την βρεγμένη πίστα) και έμειναν όταν η βροχή υποχώρησε λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Η Mercedes είχε ήδη τελειώσει την ημέρα της νωρίς με πρόβλημα στην αντλία ψυκτικού υγρού και την διαρροή του από την W06. Αρχικά η ομάδα ήλπιζε να επιστρέψει νωρίς στην πίστα, αλλά το πρόβλημα αποδείχθηκε πιο δύσκολο να επιλυθεί. Παρ 'όλα αυτά, o Hamilton ολοκλήρωσε 91 γύρους συνολικά. Ήταν λιγότεροι από τους 157 του Nico Rosberg, αλλά ήταν περισσότεροι από τις άλλες ομάδες.
Πρόβλημα και για την Red Bull, περιορίζοντας τα χιλιόμετρα της RB11 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Την Κυριακή η ομάδα είχε τεχνικό προβλήματα, αλλά τη δεύτερη ημέρα ήταν σφάλμα του οδηγού. Στην πρώτη προσπάθειά του ο Daniil Kvyat έκανε ένα λάθος βγήκε εκτός και έσπασε την εμπρός αεροτομή. Η ομάδα δεν είχε δεύτερη αεροτομή και ο Ρώσος συνέχισε χωρίς αυτή. Συνολικά οδήγησε για περισσότερο από 18 γύρους. Η ομάδα παράγγειλε μία αεροτομή από την Αγγλία και θα την έχει για τη συνέχεια.

Για άλλη μια φορά η McLaren-Honda ήταν ένα σπάνιο θέαμα στην πίστα. Ο Jenson Button πρόσθεσε μόνο έξι γύρους στα δεδομένα της ομάδας. Το πρόβλημα εστιάζεται στην επικοινωνία της κεντρικής μονάδας του κινητήρα με τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά συστήματα του μονοθέσιου. Ο χρόνος του Button ήταν 33 δευτερόλεπτα εκτός ρυθμού. Το μοτέρ της Honda ακούγεται καλύτερα από τα άλλα δεν αποδίδει. Η ομάδα ως τώρα περνά περισσότερη ώρα στο pit box παρά στην πίστα.

Μετά την έλευση του αυτοκινήτου στην πίστα στην αρχή της ημέρας η Lotus έκανε το ντεμπούτο του 2015 στο δεύτερο μισό της ημέρας με τον Pastor Maldonado στο τιμόνι. Το αποτέλεσμα ήταν μία κόκκινη σημαία προς το τέλος της δοκιμής όταν η Ε23 έμεινε από κιβώτιο ταχυτήτων.

Γεμάτη ημέρα για την Williams και τον Bottas ο οποίος ξεκίνησε με αεροδυναμικές δοκιμές με διάφορα εξαρτήματα αναρτημένα στην FW37 και συνέχισε με stint αξιολόγησης ελαστικών. Ο Bottas σημείωσε το 1:22.319 με την μέση γόμα αλλά δήλωσε ότι οι δοκιμές στη Jerez έχουν σκοπό την βελτίωση της αξιοπιστίας κι όχι της απόδοσης. Μάλιστα ο Φινλανδός είπε ότι περιμένουν αναβαθμίσεις για τις δοκιμές στη Βαρκελώνη οπότε στη Jerez δεν θα δούμε τι ακριβώς μπορεί να κάνει η FW37. Η αξιοπιστία του κινητήρα της Mercedes επέτρεψε στη Williams, και σήμερα, να δοκιμάσει μεγάλα stint αξιολογώντας κυρίως την μέση γόμα της Pirelli. O Bottas έγραψε 61 γύρους. Αύριο αναλαμβάνει ο Felipe Massa.

Οι χρόνοι της δεύτερης ημέρας

1. Sebastian Vettel Ferrari 1:20.984 87 γύροι
2. Felipe Nasr Sauber 1:21.867 87 γύροι
3. Valtteri Bottas Williams 1:22.319 61 γύροι
4. Lewis Hamilton Mercedes 1:22.490 91 γύροι
5. Max Verstappen Toro Rosso 1:24.490 73 γύροι
6. Pastor Maldonado Lotus 1:25.802 41 γύροι
7. Jenson Button McLaren 1:54.655 6 γύροι
8. Daniil Kvyat Red Bull No time 18 γύροι

Σχετικές ειδήσεις