ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Η αλήθεια πίσω από το χρώμα δοκιμών της Red Bull

F1: Η αλήθεια πίσω από το χρώμα δοκιμών της Red Bull

Ο Christian Horner εξηγεί γιατί αποφάσισαν να βάψουν το αυτοκίνητο δοκιμών της Red Bull με το καμουφλάζ του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας.

Ευτυχώς ο Christian Horner μας έσωσε από τους ειδικούς του Facebook του Tweeter και των tabloids του Βρετανικού τύπου. Ο Team Manager της Red Bull Racing αποκάλυψε ότι το χρώμα στο αυτοκίνητο δοκιμών της Red Bull δεν έχει αναφορά στο ζωικό βασίλειο (ζέβρες λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις) αλλά είναι εμπνευσμένο από το Πολεμικό Ναυτικό της Αγγλίας και της Αμερικής στον πρώτο και δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.


Το νέο χρώμα είναι μία ιδιαίτερη παραλλαγή, ένας εντυπωσιακός συνδυασμός από μαύρες και άσπρες ρίγες, οι οποίες θεωρητικά καθιστούν πιο δύσκολο για τους αντιπάλους να διακρίνουν τις λεπτομέρειες της νέας RB11.

Η εικόνα των ασπρόμαυρων γεωμετρικών σχημάτων σε συνδυασμό με την κίνηση μπερδεύει τους φωτογραφικούς φακούς και δεν μπορούν να αποτυπώσουν λεπτομέρειες δίνοντας φλου εικόνες.

Πρόκειται για ένα σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Βρετανικό Ναυαρχείο και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Με το καμουφλάζ αυτό απέκρυπταν το μέγεθος, την απόσταση και την κατηγορία των πλοίων από τον εχθρό.

«Το χρωματισμό αυτό είχε σε ένα κράνος του και ο Sebastian Vettel (στο Grand Prix στη Μόντσα) για άλλο λόγο βέβαια αλλά εμείς το βρήκαμε αρκετά διασκεδαστικό,» εξήγησε ο Horner και πρόσθεσε: «Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ιστορικό αλλά και χρήσιμο καμουφλάζ στο αυτοκίνητο. Ο Dietrich (Mateschitz, το αφεντικό της Red Bull ) είπε πως θα ήταν κάτι διαφορετικό και θα προκαλούσε. Έτσι το εφαρμόσαμε».

Στην Red Bull γνωρίζουν την τέχνη του marketing. Το αυτοκίνητό τους (σύμφωνα με τους ειδικούς της F1) είναι ακόμη πίσω σε τεχνολογία και εφαρμογές και έτσι βρήκαν έναν άλλο τρόπο να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα. Από την άλλη πλευρά αν έχουν κάτι διαφορετικό (ή και παράνομο) δύσκολα θα το διακρίνουμε και πολύ πιο δύσκολα θα το καταλάβουμε.

Σχετικές ειδήσεις