ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Χειμερινές δοκιμές Χερέθ 3η Ημέρα: Ο Nasr στην κορυφή μικρή πρόοδος για τη McLaren

F1 Χειμερινές δοκιμές Χερέθ 3η Ημέρα: Ο Nasr στην κορυφή μικρή πρόοδος για τη McLaren

Ο Βραζιλιάνος της Sauber ήταν πρώτος ο κινητήρας της Honda λειτούργησε, αλλά για 32 γύρους.

Ο Felipe Nasr έφερε την Sauber C34 στην κορυφή της κατάταξης την τρίτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών προετοιμασίας στη Χερέθ . Ο Βραζιλιάνος σημείωσε την ταχύτερη επίδοση της ημέρας με την μαλακή γόμα ελαστικών.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ferrari SF15-T του Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός συμπλήρωσε 92 γύρους με την Ferrari και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα της ομάδας. Τον τρίτο χρόνο σημείωσε ο Nico Rosberg ο οποίος για μία ακόμα φορά ήταν ο πιο δραστήριος οδηγός. Η McLaren-Honda σημείωσε πρόοδο (τουλάχιστον δούλεψε ο κινητήρας) και η Red Bull Racing είχε μία δύσκολη ημέρα με προβλήματα στο μοτέρ κινητήρα.Η ημέρα ξεκίνησε με την πίστα βρεγμένη. Τις δύο πρώτες ώρες των δοκιμών οι οδηγοί «μπήκαν» με βρόχινα και ενδιάμεσα ελαστικά.

Sauber-Nasr

Ο rookie της ελβετικής ομάδας ήταν για δεύτερη ημέρα στο τιμόνι της C34 και αυτή τη φορά κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης. Ο Nasr χθες είχε τον 2ο ταχύτερο χρόνο και σήμερα κατάφερε να βελτιώσει την ταχύτερη προσωπική του επίδοση κατά 3 δέκατα. Η Sauber δεν ήταν μόνο γρήγορη αλλά και αξιόπιστη καθώς συμπλήρωσε 108 γύρους. Το πρόγραμμά της, περιελάμβανε αξιολόγηση των ελαστικών αλλά και μεγάλα stint. Στο απογευματινό σκέλος ο Nasr είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ορισμένες αναβαθμίσεις που είχαν φτάσει από το Hinwill.

Ferrari-Raikkonen

Ντεμπούτο για τον Φινλανδό στην SF15-T. Ο Raikkonen σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ημέρας είπε ότι το νέο μονοθέσιο είναι πιο κοντά στο στυλ του και πιο εύκολο από το περσυνό.
Ο Raikkonen ξεκίνησε με αεροδυναμικές δοκιμές και στη συνέχεια φόρεσε slick και δούλεψε σε μικρά stint. Μετά δούλεψε πάνω στο set-up του μονοθεσίου. Συνολικά κάλυψε 92 γύρους χωρίς να αναφερθεί κανένα πρόβλημα.

Mercedes-Rosberg

Ο συνδυασμός W06-Rosberg ήταν ακούραστος. Κάποια στιγμή στο δεύτερο σκέλος του τεστ τα ηλεκτρονικά συστήματα του μονοθεσίου ανάγνωσαν βλάβη και για λόγους ασφαλείας έσβησαν τον κινητήρα. Η Mercedes αφού εξέτασε το μονοθέσιο έβγαλε ξανά τον Rosberg στην πίστα και εκείνος συμπλήρωσε συνολικά 151 γύρους αξιολογώντας ελαστικά. Ο Γερμανός τις δύο ημέρες που έκατσε στο τιμόνι κάλυψε σχεδόν 1.400 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 5 Grand Prix.

Williams-Massa

Ντεμπούτο και για τον Massa σήμερα ο οποίος πήρε την σκυτάλη από τον Bottas. Ο Βραζιλιάνος συμπλήρωσε 71 γύρους και ποτέ δεν προσπάθησε να κινηθεί γρήγορα με την FW37. Χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα η Williams έμεινε για αρκετές ώρες στα pit το πρωί και το πρόγραμμά της στην ουσία ξεκίνησε μετά το μεσημέρι.

Lotus-Maldonado

Η Lotus συμπλήρωσε 96 γύρους. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στην τηλεμετρία του μονοθεσίου κι έχασε αρκετές ώρες το πρωί. Ο Maldonado ολοκλήρωσε με επιτυχία μεγάλα stint με όλα τα ελαστικά της Pirelli και αεροδυναμικές δοκιμές.

Toro Rosso-Sainz Jr.

Ο νεαρός Ισπανός είχε μια κουραστική ημέρα στο τιμόνι της STR10 καθώς μετά τον Rosberg ήταν ο πιο δραστήριος οδηγός. Ο Sainz Jr. συμπλήρωσε 136 γύρους. Ο Sainz εκμεταλλεύτηκε τις βρεγμένες συνθήκες το πρωί και πήρε την πρώτη αίσθηση από τα βρόχινα κι ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli. Στη συνέχεια έκανε προπόνηση στις εκκινήσεις αλλά και στα pitstop.

Red Bull-Ricciardo

Ο Ricciardo την πρώτη ώρα των δοκιμών συμπλήρωσε 5 γύρους και μετά εξαφανίστηκε. Ο Αυστραλός έκανε την εμφάνισή του ξανά το απόγευμα. Όλες αυτές τις ώρες η RBR άλλαζε κινητήρα στην RB11 καθώς υπήρχε πρόβλημα.

McLaren-Alonso

Οι άνθρωποι της McLaren-Honda άλλαξαν κινητήρα και τουρμπίνα και ο Alonso κατάφερε να συμπληρώσει 32 γύρους. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το πρόβλημα καθώς η ομάδα ανακάλυψε πρόβλημα στην πίεση του συστήματος ψύξης και απέσυρε την MP4-30.

Τα αποτελέσματα

1. Felipe Nasr Sauber 1:21.545 108 γύροι
2. Kimi Raikkonen Ferrari 1:21.750 92 γύροι
3. Nico Rosberg Mercedes 1:21.982 151 γύροι
4. Felipe Massa Williams 1:22.276 71 γύροι
5. Pastor Maldonado Lotus 1:22.713 96 γύροι
6. Carlos Sainz Jr Toro Rosso 1:23.187 136 γύροι
7. Daniel Ricciardo Red Bull 1:23.901 48 γύροι
8. Fernando Alonso McLaren 1:35.553 32 γύροι

Σχετικές ειδήσεις