ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Δοκιμές Sepang: Ξεκίνημα με τη Honda στην κορυφή (photos)

MotoGP Δοκιμές Sepang: Ξεκίνημα με τη Honda στην κορυφή (photos)

O Marc Marquez έγραψε τον καλύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Valentino Rossi και ακολούθησαν οι Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP 2014 Marc Marquez ξεκίνησε δυνατά της επίσημες δοκιμές του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία. O Dani Pedrosa πραγματοποίησε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, μισό δευτερόλεπτο πίσω από το Marquez, έχοντας ατύχημα στην στροφή Νο9, η οποία προκάλεσε μικρές ζημιές στη μοτοσυκλέτα του.

Όλοι οι αναβάτες μετά από μία μακρόχρονη περίοδο απραξίας έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό με τους δύο αναβάτες της Honda να πραγματοποιούν πολύ γρήγορους χρόνους έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Ο Marc έκανε τον ταχύτερο χρόνο με 2'00.262 στον 62ο γύρο με την RC213V, ενώ ο Pedrosa με χρόνο 2'00.745 στον 25ο γύρο ήταν πιο αργός κατά 0.483''.

Ο Marc Marquez στο τέλος της 1ης ημέρας δοκιμών δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα μου μέσα στην πίστα μετά από αρκετούς μήνες ξεκούρασης. Μας δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουμε τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες και καταλήξαμε μια ποια από αυτές θα συνεχίσουμε το test. Ήδη νιώθω πολύ άνετα με τη μοτοσυκλέτα μου και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δουλέψουμε πολύ πιο αποτελεσματικά αύριο.»

Yamaha

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα στις δοκιμές της Sepang για το δίδυμο της Yamaha. Οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo είχαν εξαιρετικό ρυθμό από την πρώτη στιγμή που πάτησαν στην πίστα και στη διάρκεια της ημέρας σημείωσαν βελτίωση που τους άφησε απόλυτα ικανοποιημένους. Η δεύτερη και τρίτη θέση στην κατάταξη δείχνει ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο με την M1 να έχει εξελιχθεί σωστά στη διάρκεια του χειμώνα.

Ο Valentino Rossi είπε μετά το τέλος της ημέρας:

«Ήταν θετική η πρώτη ημέρα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επέστρεψα στη μοτοσικλέτα. Σήμερα ήταν πραγματικά καλά διότι ήμασταν σταθερά γρήγοροι τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Δουλέψαμε πάνω σε πολλά πράγματα για να βελτιώσουμε την απόδοσή μας με χρησιμοποιημένο ελαστικό, αλλά είναι ήδη καλά τα πράγματα. Η μοτοσικλέτα είναι καλή και με φρέσκα ελαστικά ήμασταν σε θέση να επιτεθούμε και να γράψουμε καλό χρόνο. Στο τέλος πήραμε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Marquez, αλλά δεν είμαστε μακριά. Η μοτοσικλέτα δείχνει να έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι σε πολλούς τομείς. Ακόμα έχουμε δουλειά αλλά η πρώτη ημέρα πήγε καλά».

Ο Jorge Lorenzo πρόσθεσε:


«Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι που είχαμε πολλά προβλήματα. Τώρα έχουμε έρθει εδώ και αισθανθήκαμε άνετα με τη μοτοσικλέτα και επίσης με τη θέση μας στην κατάταξη. Φέτος είμαστε μπροστά από την αρχή, στις 3 πρώτες θέσεις και αυτό σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα δουλεύει καλά. Αισθάνομαι δυνατός, αλλά η πρώτη μέρα είναι πάντα δύσκολη. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις διαφορετικούς μύες που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο γυμναστήριο, πάντα λοιπόν κουράζεσαι. Παρόλα αυτά, αισθάνομαι καλά».

Ducati

Η ομάδα των κόκκινων από το Borgo Panigale, που από φέτος κατεβαίνει στο Πρωτάθλημα με αμιγώς ιταλικό δίδυμο, έδωσε το παρόν στην Μαλαισία με μια αναβαθμισμένη έκδοση της μοτοσυκλέτας που είχαν στο τέλος της περασμένης σεζόν οι Andrea Dovizioso και Andrea Iannone: Την GP14,3. Οι δυο αναβάτες δούλεψαν για ρυθμίσεις στο πλαίσιο και στα ηλεκτρονικά.

Ο Andrea Dovizioso έγραψε το τέταρτο χρόνο και δήλωσε:


«Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι η πίστα ήταν σε καλή κατάσταση και μπορέσαμε να ξεκινήσουμε με θετικό τρόπο το τεστ. Δοκιμάσαμε κάποιες ρυθμίσεις στο πλαίσιο και στα ηλεκτρονικά και από την αρχή η αίσθηση μου ήταν πολύ καλή. Μ' αρέσει η Sepang και ανέκαθεν είμαι γρήγορος εδώ. Χρησιμοποιώ ακόμα την περσινή μοτοσυκλέτα, με σημαντικές όμως αναβαθμίσεις, αλλά ανυπομονώ να δοκιμάσω την καινούργια στα τέλη του μήνα. Η GP15 θα είναι διαφορετική απ' αυτήν, αλλά όλη η δουλειά που κάνουμε εδώ είναι χρήσιμη για τη νέα μοτοσυκλέτα και γι' αυτό οι τρεις αυτές ημέρες είναι πολύ σημαντικές».

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας δοκιμών είναι:

1 MARQUEZ Marc Honda 2'00.262
2 ROSSI Valentino Yamaha 2'00.380
3 LORENZO Jorge Yamaha 2'00.521
4 DOVIZIOSO Andrea Ducati 2'00.617
5 PEDROSA Dani Honda 2'00.745
6 ESPARGARO Pol Yamaha Tech 3 2'00.930

Σχετικές ειδήσεις