ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SuperEnduro: Ασταμάτητος Taddy Blazusiak στη Φινλανδία (Video & Photos)

SuperEnduro: Ασταμάτητος Taddy Blazusiak στη Φινλανδία (Video & Photos)

Ο Taddy Blazusiak παίρνει την τρίτη σερί νίκη του στο Πρωτάθλημα SuperEnduro στη Φινλανδία.

Μετά τη νίκη του στην Πολωνία και τη Γερμανία, ο Taddy Blazusiak συνεχίζει ακάθεκτος φέρνοντας την KTM στην πρώτη θέση του βάθρου, στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro που έγινε στη Φινλανδία. Όμως αυτή τη φορά ο Coby Webb και ο Jonny Walker πάλεψαν σκληρά και βρέθηκαν πολύ κοντά στο να πάρουν τη νίκη απ ' τον πρωταθλητή Blazusiak.

«Είναι υπέροχο να παραμένω στην κορυφή του podium» είπε ο Blazusiak και πρόσθεσε: «Τα βρήκα σκούρα σήμερα. Χρειάστηκα χρόνο να εξοικειωθώ με την πίστα και μόλις στο δεύτερο σκέλος κατάφερα να νικήσω. Όμως μπόρεσα να συγκεντρώσω αρκετούς βαθμούς για να βρεθώ στην πρώτη θέση overall, επομένως είμαι χαρούμενος».

Νίκη για τον Cody Webb στον πρώτο αγώνα


Ο Cody Webb κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο πρωτάθλημα σε μια συναρπαστική μάχη στον πρώτο αγώνα. Ο Alfredo Gomez έκανε πολύ καλή εκκίνηση αλλά ύστερα από δυο γύρους ο Blazusiak πέρασε μπροστά του. Μετά από μια αργή εκκίνηση, ο Webb κατάφερε να βρεθεί στον πίσω τροχό του Blazusiak καταφέρνοντας τελικά να τον προσπεράσει και να πάρει αυτή τη νίκη.

Ο Jonny Walker νίκησε στον δεύτερο αγώνα

Παρόλο που δεν κατάφερε να πάρει την Super Pole, ο Jonny Walker επωφελήθηκε από την θέση εκκίνησης για την ανάποδη διαδρομή του δεύτερου αγώνα. Τα έδωσε όλα και κατάφερε να κρατηθεί μπροστά, την ώρα που ο Blazusiak, ο Webb κι ο David Knight είχαν κολλήσει στην κίνηση... Καταφέρνοντας να ξεφύγει από την αγέλη, ο Walker εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, με τον Knight και τον Blazusiak να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Ο Knight μπόρεσε να πάρει προβάδισμα στον τελευταίο αγώνα, όμως όταν έφτασε με τον Blazusiak στο rock garden, είχε μια πτώση που καθόρισε το αποτέλεσμα.

Ο Blazusiak έδειχνε να ορίζει τον αγώνα μέχρι που ο Webb σιγά-σιγά μείωσε τη διαφορά τους. Στον τελευταίο γύρο ο Webb έκανε μια δυνατή εξόρμηση για να πάρει τη νίκη, αλλά το Blazusiak δεν είχε πρόθεση να παραδώσει τα όπλα και έκανε την αντεπίθεση του βγαίνοντας μπροστά μόλις δυο στροφές πριν το τέλος. Με αυτή τη νίκη ο Blazusiak εξασφάλιζε και την overall νίκη στη Φινλανδία. Το πρωτάθλημα SuperEnduro συνεχίζεται στο Μεξικό στις 21 Φεβρουαρίου

FIM SuperEnduro Η Βαθμολογία του Πρωταθλήματος

Taddy Blazusiak (KTM) 169

David Knight (KTM) 148

Jonny Walker (KTM) 129

Cody Webb (KTM) 121

Alfredo Gomez (HUS) 102

Σχετικές ειδήσεις