ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Χειμερινές δοκιμές Χερέθ 4η Ημέρα: Ferrari από την αρχή ως το τέλος (photos)

F1 Χειμερινές δοκιμές Χερέθ 4η Ημέρα: Ferrari από την αρχή ως το τέλος (photos)

O Kimi Raikkonen έφερε την SF15-T στην κορυφή των χρόνων και την τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών δείχνοντας πως η Scuderia επιστρέφει.

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα δοκιμών εξέλιξης στη Jerez ολοκληρώθηκε με τον Kimi Raikkonen να σημειώνει την ταχύτερη επίδοση. Το 1:20.841 του Φινλανδού είναι ο καλύτερος χρόνος των φετινών δοκιμών και είναι 2.5 δευτερόλεπτα ταχύτερος από αυτόν του 2014. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε για μια ακόμα φορά η Sauber C34 με τον Marcus Ericsson στο τιμόνι. Την τρίτη ταχύτερη επίδοση σημείωσε ο Lewis Hamilton ο οποίος παράλληλα ήταν κι ο πιο παραγωγικός οδηγός συμπληρώνοντας 117 γύρους.

Αντίθετα από τη Ferrari οι ομάδες με κινητήρες της Mercedes (η πρωταθλήτρια και η Williams) έπαιξαν... κρυφτό και δεν αποκάλυψαν στη Χερέθ την αληθινή τους ταχύτητα, προτιμώντας να δείξουν αντοχή και αξιοπιστία.

Ο Raikonnen ήταν ταχύτερος από τον Vettel (την πρώτη ημέρα), με την ίδια Ferrari SF15-T. Όπως και ο Nasr, χρησιμοποίησε την πολύ μαλακή γόμα για τον ταχύτερο γύρο του. Ο Φινλανδός σημείωσε περισσότερους από 100 γύρους, αποδεικνύοντας ότι το ιταλικό μονοθέσιο είναι σε καλή κατάσταση και από άποψη αξιοπιστίας. Ας μην ξεχνάμε πως αυτό ήταν αναμενόμενο για τα περισσότερα μονοθέσια, αφού αποτελούν μετεξέλιξη των περσινών λόγω της σταθερότητας των κανονισμών.

Μόνο η McLaren-Honda δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό αφού ξεκινά από την αρχή. Οι Fernando Alonso (συμπλήρωσε 32 γύρους) και οJenson Button (35) έκαναν την τελευταία ημέρα τις καλύτερες εμφανίσεις τους αν και τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Αυτή τη φορά, η αιτία ήταν το σύστημα λίπανσης του κινητήρα.

Η απόδοση της Ferrari στη Jerez, παρότι δεν αποκαλύπτει τίποτα για την ταχύτητα του μονοθεσίου, έγινε δεκτή με θετικά σχόλια τόσο από τον Kimi Raikkonen.

«Το όλο σύνολο είναι αρκετά καλύτερο από αυτό που είχαμε στο τέλος της περσινής χρονιάς. Έχουμε βελτιωθεί σε όλους τους τομείς» είπε ο Kimi και πρόσθεσε: «Είναι πολύ διαφορετικό [από το μονοθέσιο του 2014]. Συνήθως ξέρεις [στις πρώτες δοκιμές] αν το αυτοκίνητο είναι καλό ή όχι, και φέτος πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Ήταν καλές οι πρώτες δοκιμές για εμάς, αλλά είναι ανώφελο να μιλάμε από τώρα για νίκες ή άλλα αποτελέσματα».

Η Red Bull, περιορίστηκε στους 64 γύρους εξαιτίας προβλήματος που εμφάνισε η μονάδα ισχύος της Renault στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS). Ο Felipe Massa, πάντως, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Valtteri Bottas ότι η νέα Williams FW37 είναι ένα καλό βήμα προόδου της ομάδας.

Τα αποτελέσματα

1 Kimi Raikkonen Ferrari 1:20.841 (106)
2 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 1:22.019 (112)
3 Lewis Hamilton Mercedes 1:22.171 (117)
4 Max Verstappen Toro Rosso Renault 1:22.553 (97)
5 Felipe Massa Williams Mercedes 1:23.116 (73)

Σχετικές ειδήσεις