ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Κερδίζει το περίοπτο 2015 VDA Logistics Award

Opel: Κερδίζει το περίοπτο 2015 VDA Logistics Award

Η Εξαιρετική ενσωμάτωση παραγγελιών οχημάτων και προμήθειας υλικών έφεραν πρώτη την Opel, στο θεσμό Third Forum Automotive Logistics στη Λειψία

Νέα διάκριση για το καινοτόμο πνεύμα της Opel. Στο θεσμό Third Forum Automotive Logistics στη Λειψία, ο πρόεδρος της επιτροπής Καθηγητής Δρ. Wolfgang Stölzle παρέδωσε στο Michael Scholl, Διευθυντή Αλυσίδας Προμηθειών της Opel τη διάκριση '2015 VDA Logistics Award. Είναι η όγδοη φορά που ο Γερμανικός Σύνδεσμος Αυτοκινητοβιομηχανιών (VDA) απονέμει το βραβείο σε μία εταιρία για το ευφυές σύστημα logistics το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλους παίκτες της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

«Το σύστημα μας βοηθά να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των πελατών σύμφωνα με το πρόγραμμα, παραμένοντας παράλληλα ευέλικτοι. Επίσης μας επιτρέπει να βελτιστοποιούμε την αλυσίδα αξιών και το πρόγραμμα παραγωγής. Μπορούμε να αντιδρούμε γρήγορα και ευέλικτα στις μεταβολές των συνθηκών, διατηρώντας απόλυτη διαφάνεια» δήλωσε ο Michael Scholl, Διευθυντής Αλυσίδας Προμηθειών της Opel, στην τελετή απονομής στη Λειψία.

Οι παραγγελίες οχημάτων και οι προμήθειες υλικών είναι οι δύο πρωταρχικοί τομείς ενδιαφέροντος για τους ειδικούς logistics της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Η Opel κατάφερε να δημιουργήσει έναν κλειστό δίκτυο μεταξύ αυτών σε επίπεδο τόσο οργάνωσης όσο και διαδικασιών. Το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου συστήματος είναι ότι οι εισερχόμενες παραγγελίες οχημάτων για τα εργοστάσια παραγωγής ελέγχονται ταυτόχρονα και σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητα υλικών – κυρίως τη ροή παραλαβών από τους προμηθευτές του εξωτερικού. Ο προγραμματισμός παραγγελιών δεν είναι πλέον σειριακός αλλά ενσωματωμένος, κάτι που επιτρέπει στην Opel να αντιδρά ταχύτερα στη μεταβολή συνθηκών.

«Αυτή η καινοτόμος λύση επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία της Opel 'αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε' και της προθυμίας μας να αλλάξουμε την εταιρική κουλτούρα. Αλλάξαμε οργανωτικές δομές και χάρη σε μία δια-τμηματική ομάδα, λανσάραμε ένα σύστημα που παρέχει έξοχη ευελιξία – προς όφελος των πελατών μας,» δήλωσε η Katherine Worthen, Αντιπρόεδρος Προμηθειών & Αλυσίδας Προμηθευτών, Opel Group GmbH.

Το νέο σύστημα προσφέρει αμέτρητα πλεονεκτήματα όπως, διαφάνεια, ευελιξία, χαμηλό στοκ υλικών και μείωση στις αποστολές ειδικών υλικών. Αλλά και ο πελάτης είναι ωφελημένος επειδή οι ημερομηνίες παράδοσης οχημάτων μπορούν να τηρούνται με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το σύστημα δημιουργήθηκε από μία δια-τμηματική ομάδα Opel, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί του τομέα logistics, διαχείρισης υλικών, διαχείρισης παραγγελιών και του ΙΤ σε συνεργασία με την πάροχο υπηρεσιών ΙΤ Flexis AG από τη Στουτγάρδη. Επιτρέπει μελλοντική πρόβλεψη 40 εβδομάδων και λαμβάνει υπόψη σχεδόν 45.000 κωδικούς ανταλλακτικών για 20 μοντέλα Opel που κατασκευάζονται σε επτά Ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής.

Σχετικές ειδήσεις