ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΜΙΝΙ: νικητής στην κατάταξη Value Master

ΜΙΝΙ: νικητής στην κατάταξη Value Master

Το αποτέλεσμα Value Master για το νέο 5θυρο MINI προέκυψε από τη νέα κατάταξη, που δημοσίευσε στο πιο πρόσφατο τεύχος του το περιοδικό «Auto Bild» (Γερμανική έκδοση).

Με το νέο 5θυρο MINI Cooper, η Βρετανική premium μάρκα όχι μόνο διεκδικεί τον τίτλο «Value Master 2015» στη μικρή κατηγορία αλλά τη γενική νίκη σε όλες τις κατηγορίες. Με λίγα λόγια, η 5θυρη και πενταθέσια έκδοση του νέου αρχέτυπου οχήματος στην premium μικρή κατηγορία είναι το μοντέλο με την πιο διαχρονική αξία στη Γερμανική αγορά αυτοκινήτου.

Ο τίτλος «Value Master» βασίζεται σε μία πρόγνωση όπως την διαμορφώνουν ειδικοί του ινστιτούτου έρευνας αγοράς Schwacke και αφορά την τιμή μεταπώλησης σε μία τετραετία ενός αυτοκινήτου το οποίο ταξινομήθηκε το 2015. Η αξιολόγηση κάθε μοντέλου δεν περιλαμβάνει μόνο την τιμή αγοράς και τα χαρακτηριστικά του αλλά και πολυάριθμους άλλους παράγοντες. Αυτοί είναι το λειτουργικό κόστος, η εποχή λανσαρίσματος, το κύρος της μάρκας και η θέση του ανταγωνισμού στην κατηγορία καθώς και τρέχουσες τάσεις στην αγορά του αυτοκινήτου και γενικές οικονομικές εξελίξεις. Από την ανάλυση αναδεικνύονται τα μοντέλα με την πιο διαχρονική αξία σε 13 κατηγορίες οχημάτων.

Το νέο 5θυρο MINI Cooper παραλαμβάνει τη σκυτάλη από το MINI Cooper S Countryman που υπήρξε «Value Master 2015» στη μικρή κατηγορία το 2014. Έτσι συνεχίζει την επιτυχία της μάρκας, η οποία κυριαρχεί στη μικρή κατηγορία από το 2005 με μοντέλα όπως ο προκάτοχος του νέου 3θυρου MINI Cooper και το MINI Cabrio, διεκδικώντας συχνά πρώτες θέσεις γενικής κατάταξης. Η τρέχουσα πρόβλεψη δίνει στο νέο 5θυρο ΜΙΝΙ μία εκτιμώμενη αξία μεταπώλησης 65,6% επί της αρχικής τιμής. Πρόκειται για την υψηλότερη ποσοστιαία αξία μεταπώλησης όλων των μοντέλων που αναλύθηκαν φέτος.

Ο δείκτης «Value Master» είναι σημαντικός παράγοντας στη λήψη απόφασης αγοράς για υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων. Δηλώνει ποιά μοντέλα παρουσιάζουν μικρότερη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και αξίας μεταπώλησης και επομένως μπορεί να θεωρηθεί μία σωστή επένδυση. Οι προβλέψεις σταθερότητας για μοντέλα ΜΙΝΙ είναι πάντα ιδιαίτερα ευνοϊκές, δείχνοντας ότι το αρχέτυπο μοντέλο της premium μικρής κατηγορίας είναι πολύ δημοφιλές και στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η επιτυχία του νέου 5θυρου MINI Cooper επιβεβαιώνει ότι αυτή η τάση ισχύει και για την τελευταία γενιά του μοντέλου.

Το νέο 5θυρο MINI Cooper (κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,8 – 4,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 111 – 109 g/km) αντλεί ισχύ από ένα τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 136 ίππων τελευταίας γενιάς με Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,2 δευτ. και προαιρετικά διατίθεται με εξάρι κιβώτιο Steptronic. Μετά το λανσάρισμα του νέου 5θυρου MINI One (75 ίππων) το Μάρτιο του 2015, θα διατίθενται συνολικά επτά τύποι κινητήρων για το συγκεκριμένο μοντέλο – τέσσερις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel.

Τα κινητήρια σύνολα διασφαλίζουν κορυφαία οδηγική απόλαυση και εξαιρετική απόδοση στο νέο 5θυρο MINI, το οποίο προσφέρει επίσης αυξημένη λειτουργικότητα και άνεση με μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 72 mm συγκριτικά με το νέο 3θυρο MINI, δύο πρόσθετες πόρτες και τρία καθίσματα πίσω. Έτσι, η μοναδική αίσθηση ΜΙΝΙ προσελκύει και νέους υποψήφιους πελάτες – και μάλιστα με ιδιαίτερα υψηλή διαχρονική αξία.

Σχετικές ειδήσεις