ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WEC: Με 35 συμμετοχές ξεκινά το πρωτάθλημα του 2015 (Video)

WEC: Με 35 συμμετοχές ξεκινά το πρωτάθλημα του 2015 (Video)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) έχει ρεκόρ συμμετοχών για το 2015.

Με 35 αυτοκινήτων (σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες) θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) του 2015. Οι συμμετοχές είναι τέσσερις περισσότερες από το 2014 (ήταν 31) και ο αριθμός τους αποτελεί ρεκόρ.


Όπως ανακοινώθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA και της Automobile Club de l'Ouest (ACO) που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του πρωταθλήματος στο Παρίσι, ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών αυξήθηκε ενώ υπήρχαν και πολλές αιτήσεις από ομάδες, οι οποίες απορρίφθηκαν.

Κατηγορία LMP1 ("LE MANS" PROTOTYPE 1 Hybrid)

Στην LMP1 έχουμε 11 συμμετοχές όπως αναμενόταν. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Toyota, Audi, Porsche και η ByKolles (πρώην Lotus) άλλαξαν αριθμούς. Στην κατηγορία αυτή επιτρέπονται να συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες οδηγοί αγώνων.

Κατηγορία LMP2 ("LE MANS" PROTOTYPE 2 για ιδιωτικές ομάδες)


Στην LMP2 οι συμμετοχές αυξήθηκαν στις 10 από τις 4 που είχαμε το 2014. Οι νέες ομάδες της LMP2 είναι οι Strakka Racing, Extreme Speed Motorsports, Signatech Alpine, OAK Racing και Team SARD-Morand. Η G-Drive Racing και η KCMG παρέμειναν στο WEC ενώ η SMP θα αγωνιστεί στο European LMS. Εδώ οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν ένα ημιεπαγγελματία οδηγό αγώνων)

Le Mans Grand Touring Endurance GTE-Pro

Στην GTE-Pro τα πράγματα έμειναν ως είχαν το 2014 όσον αναφορά τους κατασκευαστές. Η Aston Martin θα παρατάξει τρία αυτοκίνητα (δύο το 2014), η Ferrari δύο, και η Porsche επίσης δύο. (Στην Pro αγωνίζονται μόνο επαγγελματίες οδηγοί)

Le Mans Grand Touring Endurance GTE-Am

Στην GTE-Am οι συμμετοχές αυξήθηκαν στις 7 για φέτος. Η Aston Martin θα τρέξει με δύο αυτοκίνητα, ενώ με ένα θα τρέξουν οι AF Corse, Proton, Dempsey-Proton, Labre Competition και SMP Racing. (Στην Am αγωνίζονται μόνο ερασιτέχνες οδηγοί).

Σχετικές ειδήσεις