ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Με νέο κινητήρα θα δούμε τη McLaren στις δοκιμές στη Βαρκελώνη

F1: Με νέο κινητήρα θα δούμε τη McLaren στις δοκιμές στη Βαρκελώνη

Η MP4-30 θα έχει αναβαθμίσεις στον κινητήρα της Honda στο δεύτερο σκέλος των δοκιμών προετοιμασίας στη που θα γίνουν στη Βαρκελώνη από 19 ως 22 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο τεστ στη Jerez δεν εξελίχθηκε ιδανικά για την McLaren-Honda. Έτσι οι μηχανικοί της ομάδας δουλεύουν ασταμάτητα , ώστε στο δεύτερο τεστ της χρονιάς, στη Βαρκελώνη, να έχουν λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Ο νέος κινητήρας της Honda αντιμετώπισε προβλήματα νεότητας και κράτησε την MP4-30 πολλές ώρες μέσα στο pit box. Μερικά από αυτά αφορούσαν τα ηλεκτρονικά, την πίεση των λιπαντικών, την αντλία καυσίμου αλλά και με το σύστημα ψύξης.
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Yasuhiso Arai, δήλωσε ότι στις δοκιμές της Βαρκελώνης 19-22 Φεβρουαρίου θα φέρουν έναν αναβαθμισμένο κινητήρα για δοκιμές.

«Αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες σε αυτές τις δοκιμές αλλά θα λύσουμε τα προβλήματα πριν το επόμενο τεστ στη Βαρκελώνη» είπε ο Arai και πρόσθεσε: « Ο νέος κινητήρας θα είναι ένα βήμα μπροστά διότι παίρνουμε τα πράγματα ένα-ένα. Κάποια από τα εξαρτήματα είναι στην τελική τους μορφή αλλά κάποια όχι. Έχουμε ακόμα να πραγματοποιήσουμε πολλές δοκιμές σε διάφορα εξαρτήματα και θα πάρουμε την τελική απόφαση για το ποια θα χρησιμοποιήσουμε πριν την Μελβούρνη».

Σχετικές ειδήσεις