ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Δεν έχει χορηγό και δεν αλλάζει χρώματα η McLaren-Honda αλλά είναι αισιόδοξη

F1: Δεν έχει χορηγό και δεν αλλάζει χρώματα η McLaren-Honda αλλά είναι αισιόδοξη

Οι Alonso και Button είναι σίγουροι ότι στην Αυστραλία η MP4-30 θα τους βοηθήσει να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα και δηλώνουν έτοιμοι για την πρόκληση της χρονιάς του 2015.

Χωρίς βασικό χορηγό χωρίς νέα χρώματα αλλά με πολύ αισιοδοξία παρουσιάστηκε στο Τόκιο η νέα McLaren-Honda MP4-30. Το μονοθέσιο της χρονιάς του 2015. Μάλιστα οι Fernando Alonso και Jenson Button είναι σίγουροι ότι η Honda θα έχει άμεση και μεγάλη πρόοδο στα επόμενα session των δοκιμών προετοιμασίας στη Βαρκελώνη. Έτσι στην Αυστραλία θα είναι έτοιμοι για ένα καλό αποτέλεσμα.

Η McLaren-Honda αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στις δοκιμές στη Χερέθ. Όμως τα μέλη της κρίνουν πως τα πρώτα δείγματα που πήραν από την MP4-30 ήταν πολύ ενθαρρυντικά (δηλαδή τι περίμεναν να μη δουλεύει καθόλου;). Βέβαια οι επόμενες κινήσεις αλλά και οι δηλώσεις τους (γενικότητες και αβέβαια λόγια) τους διαψεύδουν καθώς οι πληροφορίες λένε πως η Honda ετοιμάζει έναν αναβαθμισμένο (νέο) κινητήρα για το πρώτο session των δοκιμών στη Βαρκελώνη ( 19-22/2).

«Όπως όλοι γνωρίζουμε οι δοκιμές γίνονται για την εξέλιξη κι αυτό ήταν το πρώτο τεστ. Είδαμε βελτίωση και βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση όσον αφορά το μονοθέσιο και το πακέτο κινητήρα. Δουλεύουν σαν ένα» δήλωσε ο Jenson Button, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου της McLaren-Honda στο Τόκιο και πρόσθεσε: «Δεν είναι ένα σασί κι ένας κινητήρας, είναι ένα πλήρες πακέτο και είναι σπουδαίο. Ανυπομονώ για τα δύο επόμενα τεστ που θα σημειώσουμε μεγαλύτερη πρόοδο. Ελπίζω όταν θα φτάσουμε στη Μελβούρνη να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για ένα δυνατό αποτέλεσμα».


Ο Alonso δήλωσε: «Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της οικογένειας της McLaren-Honda. Είμαστε έτοιμοι για μερικές νίκες, ελπίζω σύντομα» (οι γενικότητες που λέγαμε).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Ron Dennis λέγοντας πως η πρόκληση που έχουν μπροστά τους είναι τεράστια αλλά είναι έτοιμοι να παλέψουν σκληρά.

«Η Honda είναι πολύ αφοσιωμένη εταιρεία και η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε μαζί είναι τεράστια. Οι ανταγωνιστές μας έχουν προβάδισμα μίας χρονιάς κι αυτό κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη. Όσο πλησιάζουμε το πρώτο GP η πίεση ανεβαίνει και οι προσδοκίες του κόσμου, των οδηγών μας, των χορηγών και των MME ανεβάζουν κι άλλο τον πήχη δυσκολίας» δήλωσε ο Βρετανός και πρόσθεσε: « Όμως όπως είπα και με τους συναδέλφους μου, Arai-San και τον Πρόεδρο Ito είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την πρόκληση. Η ιστορία έχει δείξει ότι η Honda πάντα τα καταφέρνει και η συνεργασία McLaren-Honda την δεκαετία του '80 είναι κάτι που θέλουμε να επαναληφθεί. Η πρώτη πρόκληση είναι να πάρουμε την πρώτη μας νίκη».


Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η McLaren Honda είναι ακόμη πίσω από τον ανταγωνισμό, εκτός αν οι Ιάπωνες έχουν κάποιον άσσο κρυμμένο στο μανίκι της λευκής φόρμας τους.

Το πρόγραμμα της McLaren στη Βαρκελώνη

Από τις 19 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου οι ομάδες θα αξιολογήσουν τις αναβαθμίσεις που έχουν ετοιμάσει και θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν. Η McLaren-Honda θα έχει νέο κινητήρα για την MP4-30 κι ελπίζει να αντιμετωπίσει λιγότερα προβλήματα ώστε οι Fernando Alonso και Jenson Button να μπορέσουν να δουλέψουν ανενόχλητοι με την MP4-30.

Ο Button θα κάνει αυτή τη φορά την αρχή (θα οδηγήσει τις δύο πρώτες ημέρες). Στη συνέχεια ο Alonso θα πάρει τα ηνία για τις δύο τελευταίες ημέρες στη Βαρκελώνη.

Σχετικές ειδήσεις