ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC: Ο Latvala ζητά δίκαιο αγώνα στη Σουηδία (video Photos)

WRC: Ο Latvala ζητά δίκαιο αγώνα στη Σουηδία (video Photos)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ περνά αυτό το Σαββατοκύριακο από τους χιονισμένους και παγωμένους δρόμους της Σουηδίας και ο Jari-Matti Latvala ζητά να δοθούν ίδιες ευκαιρίες για όλους για τη νίκη.

Δεύτερη διοργάνωση για το WRC και οδηγοί και ομάδες θα αναμετρηθούν στο χιονισμένο τερέν της Σουηδίας (12-15 Φεβρουαρίου). Ο Jari-Matti Latvala, 3 φορές νικητής του Ράλλυ Σουηδίας, ζητά από τους οργανωτές να δώσουν σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες για τη νίκη. Στον αγώνα αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα (δυνατή χιονόπτωση) κι αυτό θα δυσκολέψει τους οδηγούς που θα μπουν πρώτοι στις Ειδικές Διαδρομές.

Τα ελαστικά με τα καρφιά λειτουργούν πολύ καλά στον πάγο αλλά όχι στο φρέσκο χιόνι. Οι πρώτοι παίζουν το ρόλο «σκούπας» και χάνουν πολύτιμο χρόνο.

«Αν χιονίσει θέλω οι οργανωτές να στείλουν μηχανήματα να καθαρίσουν τον δρόμο» είπε ο Latvala και πρόσθεσε: «Στις δοκιμές που κάναμε είδαμε ότι η καλύτερη θέση για να μπαίνεις στην Ειδική σε αυτές τις συνθήκες είναι πέμπτος ή έκτος. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες οπότε πρέπει να οδηγήσουμε όσο καλύτερα γίνεται».

Ο Φινλανδός έκανε την προσπάθειά του, ζήτησε κάτι που θα τον βοηθήσει στον αγώνα τώρα το αν οι οργανωτές το ακούσουν είναι κάτι άλλο.

Σχετικές ειδήσεις