ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Ο Marquez είναι υποψήφιος στα Laureus Sports Award

MotoGP: Ο Marquez είναι υποψήφιος στα Laureus Sports Award

Ο Marc Marquez θα είναι ξανά υποψήφιος στα Laureus Sports Awards μαζί με τους καλύτερους αθλητές όλου του κόσμου (Hamilton, Djokovic και Cristiano Ronaldo).

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Marquez στα βραβεία Laureus αφού πέρυσι πήρε το «Laureus World Breakthrough» ως ο νεότερος αναβάτης που κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία των MotoGP το 2013.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 κυριάρχησε στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP κατακτώντας 13 νίκες σε 18 αγώνες, ενώ οι δέκα από αυτές ήταν συνεχόμενες.

Ο Marquez θα είναι υποψήφιος στην κατηγορία του καλύτερου αθλητή μαζί με τον Lewis Hamilton (F1), τον Novak Djokovic (τένις), τον Renaud Lavillenie, τον Rory Mcllroy και τον ποδοσφαιριστή Cristiano Ronaldo.Αν ο Marquez κερδίσει τον Τίτλο, θα γίνει μόλις ο δεύτερος Ισπανός που θα τα έχει καταφέρει, μετά τον Rafael Nadal το 2011. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην Shanghai στις 15 Απριλίου.

Τα Laureus World Sports Awards είναι μια ετήσια τελετή βράβευσης αθλητών που ξεχώρισαν μαζί με τα μεγαλύτερα αθλητικά επιτεύγματα στη διάρκεια του έτους.


Ο θεσμός δημιουργήθηκε το 1999, από τους χορηγούς του ( Daimler και Richemont) και υποστηρίζεται από τους παγκόσμιους εταίρους (των χορηγών) Mercedes-Benz και IWC Schaffhausen). Η πρώτη εκδήλωση βράβευσης, διοργανώθηκε στις 25 Μαΐου 2000 στο Μόντε Κάρλο.

Τα ονόματα των έξι υποψηφίων για τις κατηγορίες Laureus Καλύτερου Αθλητή, Αθλήτριας, Ομάδας, Breakthrough (πρωτοεμφανιζόμενου/ης ), Comeback και Action Sports Awards προέρχονται από τις ψήφους των ΜΜΕ της Laureus.
Αυτή η ομάδα αποτελείται από κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες / συντάκτριες, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ψηφίζουν μυστικά για να επιλέξουν τους νικητές.

Τα Laureus World Sports Awards θεωρούνται ως τα «Όσκαρ» του αθλητισμού.

Σχετικές ειδήσεις