ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Τα προγράμματα τεσσάρων ομάδων για τη Βαρκελώνη

F1: Τα προγράμματα τεσσάρων ομάδων για τη Βαρκελώνη

Η ώρα του δεύτερου session δοκιμών προετοιμασίας για τις ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 έφτασε. Ήδη τέσσερις ομάδες (McLaren, Ferrari, Mercedes και Sauber) ανακοίνωσαν το πρόγραμμά τους.

Το πρώτο σκέλος των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ολοκληρώθηκε στην πίστα της Χερέθ. Τώρα οι ομάδες ετοιμάζουν τα νέα πακέτα αναβαθμίσεων, που θα δοκιμάσουν στα μονοθέσιά τους, στο Circuit de Catalunya. Από τις 19 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Εκεί οι ομάδες θα αξιολογήσουν τις αλλαγές που έχουν ετοιμάσει και θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.


McLaren

Η McLaren θα έχει νέο κινητήρα από τη Honda για την MP4-30 κι ελπίζει να αντιμετωπίσει λιγότερα προβλήματα ώστε οι Fernando Alonso και Jenson Button να μπορέσουν να δουλέψουν ανενόχλητοι, πάνω στην MP4-30. Ο Button θα κάνει αυτή τη φορά την αρχή και θα βρεθεί στο τιμόνι τις δύο πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια ο Alonso θα συνεχίσει για τις δύο τελευταίες ημέρες στη Βαρκελώνη.

Mercedes

Η W06 θα έχει αναβαθμίσεις στον κινητήρα και σε διάφορα άλλα μηχανικά μέρη. Το νέο αεροδυναμικό πακέτο αναμένεται στο τελευταίο τεστ.
Οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg θα οδηγήσουν την W06 στο Circuit de Catalunya από δύο ημέρες ο καθένας. Αυτή τη φορά την αρχή θα την κάνει ο Βρετανός οδηγώντας την πρώτη και την τρίτη ημέρα. Ο Γερμανός θα οδηγήσει την δεύτερη και την τέταρτη ημέρα.

Ferrari

Η Ferrari θα φέρει βελτιωμένα αεροδυναμικά τμήματα για την SF15-T αλλά και νέες χαρτογραφήσεις για τον κινητήρα (με στόχο τις προσομοιώσεις αγώνα) στο Circuit de Catalunya. Αυτή τη φορά την αρχή θα την κάνει ο Raikkonen. Μετά από δύο ημέρες δοκιμών θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Vettel.

Sauber

Δουλειά στον κινητήρα (επιδόσεις αλλά και stints αγώνα) της C34, έχει προγραμματίσει να κάνει η Sauber στη Βαρκελώνη. Η ομάδα από την Ελβετία θέλει να δουλέψει πολύ πάνω στη μείωση φθοράς των ελαστικών. Για το λόγο αυτό θα παίξει με την κατανομή βάρους στο μονοθέσιο.

Ο Felipe Nasr θα ξεκινήσει... δουλειά με την C34 στο Circuit de Catalunya. Τη δεύτερη και τρίτη ημέρα ο Marcus Ericsson θα μπει στο μονοθέσιο και την τελευταία ημέρα ο Nasr θα επιστρέψει στο τιμόνι.

Τέσσερις ημέρες δράσης ξεκινούν για εμάς στην πίστα της Βαρκελώνης από τις 19-22 Φεβρουαρίου και από το πρωί στις 10:00 ως τις 18:00 το απόγευμα.

Σχετικές ειδήσεις