ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Τα αποτελέσματα της Bridgestone από την Sepang

MotoGP: Τα αποτελέσματα της Bridgestone από την Sepang

Μέσα σε τρεις ημέρες, οι αναβάτες του MotoGP χρησιμοποίησαν τα ελαστικά της Bridgestone, συλλέγοντας πολύτιμη πληροφόρηση για να συνεχίσουν την εξέλιξη των μοτοσυκλετών τους.


Σε ιδανικές συνθήκες, το πρωινό της τελευταίας ημέρας των δοκιμών στην πίστα της Sepang, ο Marc Marquez έγινε ο πρώτος αναβάτη στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που κατάφερε να πέσει κάτω από το όριο του 1:59 στην Μαλαισία.


Τριάντα αναβάτες βρέθηκαν στην πίστα την περασμένη εβδομάδα - συμπεριλαμβανομένων και πέντε δοκιμαστών από Aprilia, Suzuki, Honda και Yamaha - κάνοντας στο σύνολο 4,429 γύρους (δηλαδή 24,550χλμ) με τα ελαστικά της Bridgestone.Η διαφορά του πιο γρήγορου αναβάτη με τον πιο αργό, ήταν 7,323 δευτερόλεπτα.

«Ήταν ένα επιτυχημένο πρώτο τεστ και είμαι πολύ χαρούμενος με την πληροφόρηση που πήραμε από τους αναβάτες για τα ελαστικά του 2015», σχολίασε ο Shinji Aoki, ο υπεύθυνος στο Τμήμα Εξέλιξης Ελαστικών για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Στόχος μας ήταν να δώσουμε στους αναβάτες καινούργια ελαστικά, βάσει των όσων μάθαμε από πέρυσι, ενώ παράλληλα φροντίσαμε να έχουμε ένα μαλακό πίσω ελαστικό που να ανταποκρίνεται στην αυξημένη απόδοση των OPEN μοτοσυκλετών φέτος. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι πετύχαμε σε όλους τους στόχους μας και παρά το ότι οι συνθήκες στην πίστα δεν ήταν ευνοϊκές, ο ρυθμός και τις τρεις ημέρες ήταν εντυπωσιακός. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά στο δεύτερο τεστ της Sepang».

Σχετικές ειδήσεις