ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WEC: H Porsche ολοκλήρωσε το δεύτερο χειμερινό τεστ για το 2015 (Photos)

WEC: H Porsche ολοκλήρωσε το δεύτερο χειμερινό τεστ για το 2015 (Photos)

H Porsche ολοκλήρωσε ένα πενθήμερο δοκιμών στο Bahrain διανύοντας συνολικά 5500 χιλιόμετρα.

Οι Romain Dumas, Brendon Hartley, Marc Lieb, Mark Webber και Nico Hulkenberg βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι της ανανεωμένης 919 Hybrid καλύπτοντας συνολικά 5500 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες. Οι δοκιμές της γερμανικής εταιρείας έγιναν στο Bahrain.

Όπως ήταν φυσικό η παρουσία του Hulkenberg έδωσε λαβή για σχόλια που αφορούσαν την κατάσταση της Force India με την οποία θα αγωνίζεται το 2015 στην F1. Όμως ο Γερμανός δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Porsche, Alex Hitzinger, στο τεστ η ομάδα επικεντρώθηκε σε δοκιμές ελαστικών, βελτιώσεις στην αεροδυναμική, στο traction control, αλλά και σε διάφορες στρατηγικές για το υβριδικό σύστημα.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Porsche, ήταν ο καιρός. Κατά τη διάρκεια του ιδιωτικού τεστ αμμοθύελλα έπληξε την πίστα με την ομάδα να μένει για ώρες στο γκαράζ.

Με όλους τους οδηγούς να έχουν πάρει μια γεύση από την 919 Hybrid (αλλά και από άμμο), το επόμενο βήμα για την Γερμανική ομάδα είναι η αναγνώριση του πρωτοτύπου από την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Η ομάδα πρέπει ως το τέλος του μήνα για να δηλώσει στην FIA το αγωνιστικό αυτοκίνητο ώστε 919 Hybrid να πάρει την έγκριση τύπου και να αναγνωριστεί ως το όχημα συμμετοχής της Porsche στο πρωτάθλημα του 2015.

Σχετικές ειδήσεις