ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC Ράλλυ Σουηδίας: Νίκη θρίλερ για τον Ogier (photos & video)

WRC Ράλλυ Σουηδίας: Νίκη θρίλερ για τον Ogier (photos & video)

Οι Ogier-Ιngrassia (VW Polo R WRC), ήταν οι νικητές στο ράλλυ Σουηδίας ύστερα από μια τριήμερη «μάχη», που κρίθηκε μόλις στην τελευταία ειδική διαδρομή.

Έως το μεσημέρι του Σαββάτου, όλοι μιλούσαν για ένα ακόμη ράλλυ όπου θα κυριαρχούσε η Volkswagen με τους S. Ogier και A. Mikkelsen να έχουν τις δύο πρώτες θέσεις. Όμως ήταν το δίδυμο T. Neuville-N. Gilsoul με το Ηyundai i20 WRC, που ανέτρεψε τα δεδομένα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των πρωτοπόρων και είχε μία εξαιρετική εμφάνιση.

Το πλήρωμα της Hyundai έφερε τα πάνω-κάτω στη γενική κατάταξη του αγώνα. Oι τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Σουηδίας ήταν ένα θρίλερ μία «μάχη» ανάμεσα στους S. Ogier, A. Mikkelsen και T. Neuville.

Ο Ogier πέτυχε τον πρώτο χρόνο στις δύο (από τρεις Ειδικές Διαδρομές) της τελευταίας ημέρας ενώ ο Α. Mikkelsen ήταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο πολύ καλός Νορβηγός όμως ήταν άτυχος στην τελευταία Ειδική, δεν άντεξε την πίεση και έκανε το λάθος που τον «έριξε» στην τρίτη θέση του podium των νικητών.

Δεύτεροι ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι T. Neuville-N. Gilsoul με το κορεατικό αυτοκίνητο. Οι Βέλγοι έδειξαν έτσι ότι μπορούν αυτοί να γίνουν ο σοβαρός αντίπαλος για τη Volkswagen, αφού τα Ford και τα Citroen μέχρι τώρα δε φαίνεται να έχουν την απάντηση για τους Γερμανούς.

Επόμενος αγώνας το ράλλυ στο Μεξικό (5-8 Μαρτίου).

Η τελική κατάταξη

  1. Sebastien Ogier (Volkswagen Motorsport) 2.55:30,5"
  2. Thierry Neuville (Hyundai Motorsport) +6,4"
  3. Andreas Mikkelsen (Volkswagen Motorsport II) +39,8"
  4. Ott Tanak (M-Sport World Rally Team Ford) +2:26,0"
  5. Hayden Paddon (Hyundai Motorsport) 3:31,5"
  6. Elfyn Evans (M-Sport World Rally Team Ford) 3:53"

Σχετικές ειδήσεις