ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KTM: X­BOW GTR στις πίστες όπου ανήκει (photos)

KTM: X­BOW GTR στις πίστες όπου ανήκει (photos)

Ένα πιο δυνατό, πιο εντυπωσιακό, αλλά και πιο... αγωνιστικό X-Bow ; Ναι από την Reiter Engineering.

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο της KTM, το X­BOW, το 2008, "έβαλε" τους δικούς του κανόνες στα sport αυτοκίνητα.

Ήταν και είναι ένα όχημα όχι για καθημερινή χρήση, αλλά ούτε για καθαρά αγωνιστική. Η νέα του έκδοση είναι περισσότερο εξειδικευμένη. Πρόκειται για μία συνεργασία της KTM, του σχεδιαστή Gerald Kiska και της ομάδας Reiter Engineering. Διαθέτει νέα διάφανη οροφή και περιφερειακά σχεδιασμένα σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA για τους αγώνες GT4.

Το X­BOW έχει συμμετάσχει σε αγώνες GT4 στο παρελθόν, το 2009 και 2010, αλλά αυτή η έκδοση με την οροφή θα αποτελέσει το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που θα πωλείται σε ιδιώτες.

Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για την KTM αφού θα μπορεί να σταθεί στα ίσα στον ανταγωνισμό, σε πελάτες που θα μπορούν να επιλέξουν το X­BOW GTR, ανάμεσα σε αγωνιστικά οχήματα για ιδιώτικές ομάδες. Όπως συμβαίνει με τα μοντέλα της Porsche, Corvette και Aston Martin.

Το X­BOW GTR κινείται από τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Audi, TFSI 2000 κυβικών εκατοστών, με 320 ίππους και διαθέτει ένα κιβώτιο έξι σχέσεων της Holinger με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Σε συνδυασμό με το μικρό του βάρος, θα προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις σε όσους πληρώσουν 139.000 ευρώ για να το αποκτήσουν.

Σχετικές ειδήσεις