ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Η Ferrari του 2016 και η αντιπρόταση της Red Bull

F1: Η Ferrari του 2016 και η αντιπρόταση της Red Bull

Η Ferrari προτείνει το επόμενο βήμα για τα μονοθέσια της Formula 1 από το 2016 και μετά και η Red Bull Racing αντιδρά.

Οι ομάδες, που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 βρίσκονται στη Γενεύη για να συζητήσουν τις αλλαγές στους κανονισμούς του πρωταθλήματος για το 2016.

Η Ferrari βρέθηκε (φυσικά ) εκεί και δεν έμεινε στις συζητήσεις. Έκανε προτάσεις για ριζικές αλλαγές τις οποίες γνωστοποίησε στο κοινό ανοίγοντας θέμα συζήτησης μέσω του site της. Η Scuderia παρουσίασε μερικές ψηφιακές εικόνες / προτάσεις για το πως θα πρέπει να είναι η εικόνα των μονοθέσιων της F1. Οι αλλαγές που προτείνει (και συζητάνε στη Γενεύη) περιλαμβάνουν πιο φαρδιά ελαστικά και περισσότερη κάθετη δύναμη, αλλά και η απόδοση των 1000 ίππων.

Οι σχεδιαστές της δούλεψαν αρκετές εβδομάδες αυτό το project και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Το σχήμα έχει βασιστεί στους υπάρχοντες κανονισμούς της F1, όμως έχει πολλά στοιχεία από τα Indy Cars (της Αμερικής), όπως οι σχεδόν καλυμμένοι τροχοί .


Αυτή η πρόταση της Ferrari έρχεται περίπου δύο εβδομάδες μετά τις προτάσεις των McLaren και Red Bull. Οι δύο ομάδες είχαν παρουσιάσει τις ιδέες τους στο συμβούλιο του Strategy Group αλλά δεν έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες. Λέγεται πως δεν είναι τόσο ριζοσπαστικές όσο της Ferrari.

H Red Bull όμως αντέδρασε γρήγορα, δημοσιεύοντας στο Twitter της την εικόνα από το αγωνιστικό όχημα για το video game Gran Turismo. Η ομάδα σχολίασε, πως όταν χρειάζεται κάνει ριζοσπαστικές προτάσεις.

Σχετικές ειδήσεις