ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: Τα μοντέλα και εφαρμογές που θα παρουσιάσει στην Γενεύη (photos)

BMW: Τα μοντέλα και εφαρμογές που θα παρουσιάσει στην Γενεύη (photos)

Η BMW θα δώσει φέτος το παρών 5 – 15 Μαρτίου του 2015 στο 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015 με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες: τη BMW Σειρά 2 και τη νέα της πρόταση στη μικρή κατηγορία, τη BMW Σειρά 1.

Η BMW Σειρά 1 – με παγκόσμιες πωλήσεις που φτάνουν τα δύο εκατομμύρια σχεδόν μέχρι σήμερα – γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, σπορτίφ και αποδοτική στην τελευταία εκδοχή της, έχοντας ανανεωθεί σε όλα τα σημεία, τόσο στην 3θυρη όσο και στην 5θυρη έκδοσή της. Οι νέοι κινητήρες βενζίνης και diesel υιοθετούν πρόσθετα μέτρα που μειώνουν την κατανάλωση και τους ρύπους, αποτελώντας για τη νέα BMW Σειρά 1 μία φρέσκια, αποδοτική πηγή ισχύος. Η BMW 116d EfficientDynamics Edition, με τρικύλινδρο κινητήρα (116 ίππων) , πετυχαίνει μέση κατανάλωση 3.4 lit/100 km και εκπομπές CO2 89 g/km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και είναι το πιο αποδοτικό μοντέλο της οικογένειας BMW.

Με τη BMW Σειρά 2 Gran Tourer, η BMW διαμορφώνει και πάλι μία νέα κατηγορία αυτοκινήτων. Είναι το πρώτο premium compact μοντέλο στην κατηγορία που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7 άτομα σε τρεις σειρές καθισμάτων – μαζί με ένα πλούσιο & ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών. Επομένως, η BMW Σειρά 2 Gran Tourer μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μετακίνησης των νεαρών οικογενειών, ενώ με τους νέους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες που αποδίδουν από 116 έως 192 ίππους και το πακέτο BMW EfficientDynamics προσφέρει σπορ δυναμική συμπεριφορά σε συνδυασμό με εξαιρετική απόδοση και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία.

Η BMW M4 Coupe θα ηγηθεί του στόλου των Αυτοκινήτων Ασφαλείας (Safety Car) και τη φετινή σεζόν του 2015 MotoGP. Παράλληλα, το υψηλών επιδόσεων coupe της BMW M GmbH θα χαράξει νέους δρόμους σε επίπεδο τεχνολογίας και καινοτομίας χάρη σε ένα σύστημα ψεκασμού νερού που αυξάνει σημαντικά την ισχύ του κινητήρα.

Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του ηλεκτροκίνητου BMW i3 και του plug-in υβριδικού σπορ BMW i8, η BMW i διευρύνει τώρα τη γκάμα υπηρεσιών της με έμφαση σε όλους τους τομείς της ηλεκτρικής μετακίνησης και την επεκτείνει διεθνώς.

Με τα BMW i3 και BMW i8, η BMW i προσφέρει στους πελάτες όχι μόνο τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, αλλά και μεγαλόπνοα πρόσθετα προϊόντα στο πλαίσιο του προγράμματος 360° ELECTRIC, που διασφαλίζουν τη μεγάλη διάρκεια λειτουργικής ζωής των αυτοκινήτων.

Το ChargeNow, για παράδειγμα, είμαι μία υπηρεσία φόρτισης και πληρωμής που εξαπλώνεται σταθερά – χάρη στην προσθήκη νέων σταθμών ταχείας φόρτισης – και υποστηρίζει διεθνές roaming. Οι οδηγοί BMW i που εξαρτώνται από ένα μόνιμο χώρο στάθμευσης με υποδομή φόρτισης θα βρουν μία κατάλληλη λύση στο ParkNow LongTerm, ενώ η διαδικτυακή υπηρεσία ParkNow που βασίζεται σε εφαρμογή βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν χώρο στάθμευσης τη στιγμή που τον χρειάζονται, ενώ βρίσκονται στο δρόμο.

Το ParkNow προσφέρει χώρους στάθμευσης σε εκατοντάδες πόλεις στη Β. Αμερική και μπορεί να φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης με κριτήριο την τιμή, την απόσταση και τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών όπως σταθμοί φόρτισης και πλυντήρια αυτοκινήτων.

Το DriveNow προσφέρει δυνατότητες car-sharing για περισσότερους από 390.000 εγγεγραμμένους πελάτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, και ετοιμάζεται τώρα ένα ακόμα διεθνές λανσάρισμα.

Τέλος, προγράμματα "δεύτερης ζωής" σε ΗΠΑ, Γερμανία και Κίνα επιτρέπουν τη χρήση μπαταριών λιθίου από οχήματα BMW i σαν στατικές συσκευές αποθήκευσης ενέργειας, αφού ολοκληρωθεί η λειτουργική ζωή τους στο δρόμο.

Το BMW ConnectedDrive ενσωματώνει την εφαρμογή « myKIDIO» μέσα στο αυτοκίνητο: έξυπνο πρόγραμμα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες.

Σχετικές ειδήσεις