ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Χειμερινές Δοκιμές –Βαρκελώνη: Maldonado ο ταχύτερος

F1 Χειμερινές Δοκιμές –Βαρκελώνη: Maldonado ο ταχύτερος

Ο Maldonado βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων την πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών προετοιμασίας στο Circuit de Catalunya με τους Raikkonen και Ricciardo να ακολουθούν.

Το ξεκίνημα των δοκιμών στο Circuit de Catalunya τα είχε όλα: Κόκκινες σημαίες, πρόωρες εγκαταλείψεις και τον Pastor Maldonado (Lotus) να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο.

Lotus
Ο κινητήρας της Mercedes φαίνεται να έχει βελτιώσει την Lotus E23. Ο Maldonado κινήθηκε μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από τον χρόνο της pole position του Ισπανικού Grand Prix του 2014. Στο πρωινό κομμάτι των δοκιμών ο "Maldo" έφερε δύο φορές την κόκκινη σημαία λόγω προβλημάτων σε κάποιους αισθητήρες της E23. Το απόγευμα όμως τα προβλήματα λύθηκαν και η ομάδα κατάφερε να δουλέψει τόσο σε μεγάλα όσο και σε μικρά stint. Προς το τέλος της ημέρας ο Maldonado φόρεσε την μαλακή γόμα και σημείωσε την ταχύτερη επίδοση. Στη συνέχεια (20/2) αναλαμβάνει δράση ο Jolyon Palmer, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1.


Ferrari
Ο Kimi Raikkonen σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Η SF15-T «επιβεβαίωσε» τον πολύ καλό ρυθμό που είχε στη Χερέθ. O «Raikko» ξεκίνησε με αεροδυναμικές δοκιμές ενώ το απόγευμα δούλεψε αρχικά σε δοκιμαστικές εκκινήσεις και στη συνέχεια αξιολόγησε ελαστικά και set-up. Ο Raikkonen παραμένει στο τιμόνι της SF15-T.

Red Bull
Η ημέρα των δοκιμών δεν ξεκίνησε καλά για την Red Bull Racing. Ο Ricciardo αφού ολοκλήρωσε το αεροδυναμικό του πρόγραμμα έμεινε στο pit box, όταν η RB11 παρουσίασε προβλήματα. Ο Αυστραλός σημείωσε τον πρώτο του χρονομετρημένο γύρο μία ώρα πριν την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους. Το απόγευμα συμπλήρωσε 59 γύρους και «έγραψε» τον τρίτο ταχύτερο γύρο, με την μαλακή γόμα. Ο Ricciardo συνεχίζει κι αύριο.

Force India
Η ομάδα από την Ινδία βρέθηκε στο επίκεντρο της ημέρας χάρη στον οδηγό της τον Pascal Wehrlein. Ο 20χρονος μοίρασε την ημέρα του ανάμεσα στη Force India (πρωί) και την Mercedes (απόγευμα) αντικαθιστώντας τον Hamilton. Το απόγευμα ο Perez μπήκε στο cockpit της VJM07 και συμπλήρωσε 35 γύρους. Η Force India επικεντρώθηκε σε αξιολόγηση των ελαστικών της Pirelli σημειώνοντας τόσο μικρά όσο και μεγάλα stint. Αύριο ο Perez θα έχει ολόκληρη την ημέρα στη διάθεσή του.


Sauber
Ο Βραζιλιάνος F. Nasr είχε μια επεισοδιακή ημέρα. Το πρωί ήταν ο καλύτερος ως τη στιγμή που συγκρούστηκε με την Susie Wolff. Η Sauber είχε μεγάλη ζημιά στο πίσω μέρος με κατεστραμμένη ανάρτηση και πίσω πτέρυγα. Οι μηχανικοί της Sauber έκαναν εκπληκτική δουλειά και ο Nasr βγήκε ξανά στην πίστα τα τελευταία 30 λεπτά της περιόδου. Τις δοκιμές συνεχίζει ο Ericsson.

Toro Rosso
Ο 17χρονος Ολλανδός δούλεψε περισσότερο συμπληρώνοντας 93 γύρους . Η Toro Rosso δεν προσπάθησε να σημειώσει γρήγορους χρόνους και το πρόγραμμα της περιελάμβανε μεγάλα stint αξιολόγησης ελαστικών και set-up. Τη δουλειά συνεχίζει ο Sainz Jr.

McLaren
Ίσως η χειρότερη ημέρα για την McLaren σήμερα καθώς η MP4-30 συμπλήρωσε συνολικά 21 γύρους και σταμάτησε. Όμως λίγο πριν την μεσημεριανή διακοπή η Honda ανακοίνωσε πρόβλημα στο MGU-K. Αυτό σήμαινε πρόωρη ολοκλήρωση της ημέρας καθώς έπρεπε να αλλαχτεί ο κινητήρας αλλά και το MGU-K.

Mercedes
Η Mercedes ξεκίνησε την ημέρα της με τον Hamilton αλλά την ολοκλήρωσε με τον αναπληρωματικό της οδηγό. Ο Hamilton έφυγε από την πίστα κι επέστρεψε στο ξενοδοχείο λόγω υψηλού πυρετού και δεν μπορούσε να οδηγήσει. Η Mercedes κάλεσε τον Wehrlein καθώς ούτε ο Rosberg μπορούσε να καλύψει το κενό. Ο Γερμανός αναρρώνει από μια φλεγμονή στον λαιμό. Με τον Wehrlain στο τιμόνι η Mercedes επικεντρώθηκε σε αξιολόγηση ελαστικών και δουλειά πάνω στην αξιοπιστία της W06. Μεγάλα stint με την σκληρή γόμα ήταν το αντικείμενο. Το απόγευμα ο Wehrlein έχασε αρκετή ώρα στο pit box καθώς η Mercedes αντιμετώπισε πρόβλημα με την αντλία καυσίμου.

Williams
Η Williams ξεχώρισε για τους μηχανικούς της . Η κα Wolff μετά τη σημερινή ημέρα μάλλον θα περιοριστεί σε φωτογραφίσεις και PR. Η Βρετανίδα είχε μια σύγκρουση με τον Nasr στη στροφή 5, προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην εμπρός ανάρτηση της Williams δημιουργώντας πρόβλημα στο πρόγραμμα της ομάδας. Χάθηκαν αρκετές ώρες αλλά τελικά η FW37 βγήκε ξανά στην πίστα στα τελευταία 20 λεπτά της ημέρας. Αύριο (20/2) αναλαμβάνει ο Massa και ελπίζουμε να δούμε τι κάνει η FW37.

Οι χρόνοι της ημέρας

Οδηγός Ομάδα Χρόνος Γύροι

  1. Pastor Maldonado Lotus 1:25.011 69
  2. Kimi Raikkonen Ferrari 1:25.167 74
  3. Daniel Ricciardo Red Bull Racing 1:25.547 59
  4. Sergio Perez Force India 1:26.636 34
  5. Felipe Nasr Sauber 1:27.307 79
  6. Max Verstappen Toro Rosso 1:27.900 93
  7. Jenson Button McLaren 1:28.182 21
  8. Pascal Wehrlein Mercedes 1:28.329 80
  9. Susie Wolff Williams 1:29.400 86
  10. Lewis Hamilton Mercedes 1:30.429 11

Σχετικές ειδήσεις