ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: H Yamaha έχει έτοιμο το full seamless κιβώτιο

MotoGP: H Yamaha έχει έτοιμο το full seamless κιβώτιο

Οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo θα έχουν το seamless κιβώτιο ταχυτήτων της Yamaha, στο δεύτερο session των δοκιμών προετοιμασίας στην Sepang, στην Μαλαισία.

Ως τώρα η ομάδα χρησιμοποιούσε το seamless κιβώτιο (που έκανε ντεμπούτο στο Misano τον Σεπτέμβριο του 2013) με λειτουργεία seamless μόνο στα ανεβάσματα ταχυτήτων. Όπως είναι φυσικό οι αναβάτες πίεζαν τον κατασκευαστή να παρουσιάσει ένα κιβώτιο που θα είναι seamless και στα κατεβάσματα κάτι που οι οδηγοί της Honda είχαν από πέρυσι...

Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων δοκιμάστηκε στο πρώτο session της Sepang από τους Katsuyuki Nakasuga και Colin Edwards (δοκιμαστές της Yamaha).

Λίγες ημέρες πριν την Sepang 2, ο Lin Jarvis σε δηλώσεις του στο site της ομάδας άφησε να εννοηθεί ότι οι Rossi και Lorenzo θα έχουν το νέο seamless κιβώτιο στη διάθεσή τους άμεσα .

«Το νέο σύστημα στις ταχύτητες ιδιαίτερα στα κατεβάσματα θα εφαρμοστεί στο κοντινό μέλλον και αυτό σίγουρα θα μας βοηθήσει. Θα έρθει το συντομότερο δυνατόν» είπε ο Jarvis και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα το δούμε στην Sepang2. Το σημαντικό γενικά με το κιβώτιο, είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους διότι μιλάμε για την ασφάλεια του αναβάτη. Αυτό είναι κάτι το απολύτως σημαντικό για εμάς και θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι με ό,τι παρουσιάσουμε».

Σχετικές ειδήσεις