ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC: Η Hyundai Motorsport ξεκινά δυνατά τη χρονιά του 2015

WRC: Η Hyundai Motorsport ξεκινά δυνατά τη χρονιά του 2015

Με επιτυχίες ξεκίνησε η χρονιά του 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ για την Hyundai.

Η Hyundai Motorsport σημείωσε φανταστική επίδοση με τον Thierry Neuville, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη νίκη στη συναρπαστική μάχη του Ράλλυ Σουηδίας.

Ο Hayden Paddon πέτυχε την καλύτερη προσωπική του επίδοση στο WRC με την πέμπτη θέση με τον αριθμό 8 Hyundai i20 WRC, στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα για το 2015.

Η ομάδα της Hyundai Motorsport ανέβηκε στο βάθρο του WRC για 4η φορά στη σύντομη ιστορία της, καθώς ο Thierry Neuville (# 7 Hyundai i20 WRC) κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ράλλυ Σουηδίας, στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA.

Το αποτέλεσμα καταδεικνύει ότι η Hyundai Motorsport εδραιώνει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών με 55 πόντους, ενώ ο Neuville πήρε επίσης δύο πόντους Power Stage για τη δεύτερη θέση στη τελική φάση του αγώνα. Βρίσκεται λοιπόν στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών με 30 μονάδες.

Ο Neuville δήλωσε : «Δεν είχαμε καμία τόσο σκληρή μάχη για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν υπέροχο που αποτέλεσε μέρος ενός τόσο συναρπαστικού φινάλε. Κανείς δεν περίμενε πραγματικά να φθάσουμε στη νίκη με μια τόσο λαμπρή απόδοση. Φυσικά, πίεσα σκληρά για να πάρω τη νίκη, πέρνοντας μεγάλο ρίσκο και ειλικρινά δεν θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα. Μια δεύτερη θέση εξακολουθεί να είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μένα και για όλους στην ομάδα, οι οποίοι έχουν εργαστεί σκληρά».


Για την ομάδα της Hyundai Motorsport, το Ράλλυ Σουηδίας ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός με ανταγωνιστικές αποδόσεις και από τα τρία αυτοκίνητα της. Η πρόοδος που σημειώθηκε από την ομάδα σε σύγκριση με τον ίδιο αγώνα πριν από ένα χρόνο, αποδεικνύεται από τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας, τόσο στον αγώνα όσο και στο εργοστάσιο της ομάδας στο Alzenau. Η σημερινή δεύτερη θέση σηματοδοτεί την 4η επιτυχία της σε αγώνα WRC (Μεξικό, Πολωνία και Γερμανία το 2014) και την πρώτη της σεζόν με τερματισμό και των τριών αυτοκινήτων.

Ο επικεφαλής της Ομάδας κ. Michel Nandan σχολίασε : «Αυτή μας αυτή στο βάθρο είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για όλους στη Hyundai Motorsport. Το επίπεδο της απόδοσης μας ενθαρρυντικό, αν και την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό για εμάς να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».

Σχετικές ειδήσεις