ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Δοκιμές Sepang 2: Η Επιστροφή του Marquez στην κορυφή (photos)

MotoGP Δοκιμές Sepang 2: Η Επιστροφή του Marquez στην κορυφή (photos)

Η δεύτερη ημέρα των δοκιμών στην Μαλαισία, είχε καλύτερες συνθήκες και την επιστροφή του Marc Marquez στην κορυφή των χρόνων. Μας έδειξε την πρόοδο της Ducati και της Suzuki, την σταθερότητα της Yamaha και τη δουλειά που πρέπει να κάνει η Aprilia.

Μετά από μία ημέρα προσαρμογής ο Marc Marquez (Honda) δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα φρένα του και ήταν ο πρώτος που κατάφερε να «ρίξει» το χρόνο του κάτω από το όριο των δυο λεπτών(1:59.844). Στη δεύτερη θέση των ταχύτερων γύρων ήταν Jorge Lorenzo (Yamaha) με διαφορά 58 /1000 από τον Marquez. O «X-Cute» χρειάστηκε να αλλάξει στυλ οδήγησης για να χρησιμοποιήσει 100% το νέο full seamless κιβώτιο της Yamaha ώστε να φρενάρει πιο αργά στις στροφές.

Η ημέρα ήταν καλή και για την ομάδα της Ducati. Οι δύο Andrea με μόλις μερικές ώρες δουλειάς στην πίστα, προσαρμόστηκαν στην GP15 και ο Iannone κατάφερε (στα τελευταία λεπτά των δοκιμών) να είναι τρίτος (μόλις 0,254") πίσω από τους πρώτους και ο Dovizioso τέταρτος. Ο Dovi φαίνεται να έλυσε το πρόβλημα της υποστροφής και δούλεψε πάνω στη χαρτογραφιση του μοτέρ.


Ο πέμπτος της κατάταξης Dani Pedrosa δούλεψε κυρίως στις ρυθμίσεις της ανάρτησης της RC213V του ενώ ο (έκτος στους χρόνους) Valentino Rossi δοκίμαζε λύσεις για την εμπρός ανάρτηση, ενώ προσπαθούσε να προσαρμόσει την οδήγησή του στο το νέο seamless κιβώτιο της Yamaha.

Στις πρώτες έξι θέσεις έχουμε τους έξι εργοστασιακούς αναβάτες των Honda, Yamaha και Ducati που δείχνουν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η Suzuki, με τον Aleix Espargaro να συνεχίζει την εξέλιξη της GSX-RR και να κόβει ακόμα μισό δευτερόλεπτο από το χτεσινό του χρόνο. Το πρόβλημα με την αξιοπιστία του μοτέρ - που είχε προκύψει μετά την Valencia - κόστισε σημαντικό χρόνο στο εργοστάσιο, το οποίο όμως όχι μόνο το ξεπέρασε αλλά έφερε στην Sepang ένα αναβαθμισμένο - ως προς τη δύναμη - κινητήρα.


Στα αρνητικά της ημέρας η Aprilia. Τόσο ο Alvaro Bautista, όσο και ο Marco Melandri δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Η κάκή παρουσία του Melandri συνεχίζεται. Η Aprilia έφερε στον Ιταλό ένα πλαίσιο πιο κοντά σ' αυτό που είχε στα SBK, αλλά και πάλι ο οδηγός τους ήταν τελευταίος και με διαφορά 4,5" από την κορυφή.

Οι χρόνοι της ημέρας

  1. Marc Marquez Honda 1:59,844" 63 γύροι
  2. Jorge Lorenzo Yamaha +0,058" 71
  3. Andrea Iannone Ducati +0,254" 58
  4. Andrea Dovizioso Ducati +0,406" 58
  5. Daniel Pedrosa Honda +0,431" 57
  6. Valentino Rossi Yamaha +0,464" 61
  7. Bradley Smith Tech 3 +0,485" 50
  8. Cal Crutchlow LCR +0,489" 61
  9. Aleix Espargaro Suzuki +0,565" 57
  10. Pol Espargaro Tech 3 +0,845" 44

Σχετικές ειδήσεις