ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MXGP: Με το βλέμμα στην εκκίνηση (Photos & Video)

MXGP: Με το βλέμμα στην εκκίνηση (Photos & Video)

Το ταξίδι στον κόσμο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross ξεκινά με τον πρώτο από τους 18 αγώνες στην Doha του Qatar. Με τη βοήθεια των MXGP.com και mxin.gr βρίσκουμε τα τελευταία νέα και τις αλλαγές πριν την εκκίνηση της χρονιάς.

Δύο κορυφαίοι αναβάτες, ο οχτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Cairoli και ο 10 φορές πρωταθλητής Αμερικής Motocross/Supercross Ryan Villopoto θα διεκδικήσουν τον τίτλο στην κορυφαία κατηγορία MXGP.

Εκκίνηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross από μία ιδιαίτερη τοποθεσία / χώρα. Στην Doha του Qatar επικρατεί διαφορετική νοοτροπία και έθιμα από την κεντρική Ευρώπη και οι αγώνες κάθε χρόνο γίνονται το Σάββατο. Μια ακόμα πρωτοτυπία της διοργάνωσης είναι ότι γίνεται την νύχτα και αυτό είναι εφικτό γιατί η πίστα βρίσκεται μέσα στο αυτοκινητοδρόμιο του Losail.

MXGP

Η κατηγορία MXGP την φετινή χρονιά ξεκινά χωρίς απώλειες τραυματισμών και αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εντυπωσιακά. O J.Herlings πρέπει να κερδίσει ακόμα ένα στοίχημα φέτος. Έχει αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος της ΜΧ2 αλλά ταυτόχρονα και ότι δεν αρκεί μόνο αυτό.

Ο Cairoli δηλώνει έτοιμος

O Ιταλός έδειξε ότι από την αρχή της σεζόν έχει ετοιμαστεί για την πρόκληση του Ryan Villopoto που είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο.

Αντίθετα ο Villopoto, απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και φυσικά τους αγώνες προετοιμασίας, για να επικεντρωθεί στην μεγαλύτερη φετινή του πρόκληση που είναι οι πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αντίθετα με την Αμερική, στο παγκόσμιο οι πίστες είναι σφιχτές και με σκληρό οδόστρωμα. Ο «RV» όπως τον αποκαλούν πέρασε το στάδιο της προετοιμασίας του σε πίστες με βαθιά άμμο στην Σαρδηνία, με πέτρες στην Γαλλία και πήρε μια γεύση από τα σκληρά τερέν της Ισπανίας.

Η απρόβλεπτη ΜΧ2

Οι προβλέψεις είναι επικίνδυνες στη μικρή κατηγορία . Κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Jeffrey Herlings που μόλις στις αρχές του μήνα ξεκίνησε τις προπονήσεις του, αναρρώνοντας από τον περσινό τραυματισμό του. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jordi Tixier πάνω στην καινούργια του Kawasaki(από ΚΤΜ) έχει αφήσει μικτές εντυπώσεις στους διεθνείς αγώνες που συμμετείχε. Η μεταγραφή του Paul Jonass στην KTM και η εντυπωσιακή νίκη του Λετονού στην Ιταλία είναι μια εξέλιξη που θα απασχολήσει την κατηγορία.

15.000 αμοιβή βαθμών από την FOX

Μια από τις σημαντικές προσθήκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP είναι και η εμφάνιση του χορηγού της εταιρείας ένδυσης της FOX. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η FOX βάζει λευκή γραμμή μετά την εκκίνηση με τελικό χρηματικό έπαθλο τα 10.000 για την ΜΧGP και 5.000 για την MX2 για αυτούς που θα μαζέψουν τους περισσότερους βαθμούς.

Τηλεοπτική κάλυψη

Καλύτερα από ποτέ, περισσότερο από ποτέ θα είναι η προβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP την φετινή σεζόν. Για την Ευρώπη το Eurosport και το MotorsTV (απ'ευθείας συνδέσεις σε όλα τα Grand Prix) , για την Αμερική το CBS Sports και για την Ασία το FOX Asia θα ενημερώνουν με εικόνες για τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αλλά και με ζωντανές μεταδόσεις.

Το mxgp-tv.com, είναι πλέον συνδρομητικό με εκπομπές πριν και μετά τους αγώνες και φυσικά με ζωντανή κάλυψη των αγώνων.

Σχετικές ειδήσεις