ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Δοκιμές Βαρκελώνη II: Η Mercedes ξεκινά τον μονόλογό της

F1 Δοκιμές Βαρκελώνη II: Η Mercedes ξεκινά τον μονόλογό της

Ο Hamilton ήταν πρώτος με τους Felipe Massa (Williams) και Kimi Raikkonen Ferrari να μάχονται για την δεύτερη θέση.

Έχοντας δείξει πως μπορεί να «γράψει» γρήγορους χρόνους, η Mercedes, ήταν και πάλι πάνω από τους αντιπάλους της την προτελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη. Απλά αυτή τη φορά με ένα άλλο οδηγό. Όμως σημαντική ήταν η «μάχη» για τη δεύτερη μεταξύ της Ferrari και της Williams. Κάτι που πρόκειται να είναι συναρπαστικό όταν η σεζόν ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες .

Ο Lewis Hamilton έκανε έναν πολύ γρήγορο γύρο με τα μαλακά Pirelli και επισκιάσε κάθε δυνατή προσπάθεια του Felipe Massa. Με 0,24 δευτερόλεπτα ο Βρετανός ήταν πρώτος και ταχύτερος από τους άλλους οδηγούς, που προσπάθησαν για τον καλύτερο χρόνο με τα supersoft ελαστικά.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν δούλεψε πολύ στην πίστα, η Mercedes ήταν ικανοποιημένη με 76 γύρους. Ακόμη και η McLaren έμεινε στην πίστα περισσότερο «γράφοντας» 100 γύρους. Πιο εργατική ήταν η Force India που κάλυψε 158 στη μόλις δεύτερη ημέρα της λειτουργίας του μονοθέσιου.

Ο Massa «άνοιξε το χορό» των ταχύτερων γύρων και πέτυχε το 1: 23.262" που έφερε στην κορυφή την Williams FW37. Μετά οι Βρετανοί επικεντρώθηκαν σε δοκιμές pit stop και έμειναν με συμπληρωμένους 102 γύρους , όταν οι υπόλοιπες ομάδες έγραψαν περισσότερους κάνοντας δοκιμές σε μεγάλες διαδρομές.

Ο Kimi Raikkonen είχε μια εντελώς διαφορετική αλλά και περισσότερο έντονη ημέρα. Οδήγησε για 136 γύρους και απάντησε νωρίς στην πρόκληση του Massa για τον καλύτερο χρόνο. Η Ferrari έμεινε με τα supersoft ελαστικά.

Τόσο η Williams όσο και η Ferrari είναι ευχαριστημένες και με την τελική ταχύτητα που πέτυχαν (Williams 332 χλμ/ώρα και η Ferrari 330) ενώ και οι δύο ήταν μόνο ένα δέκατο και μισό κάτω από την Mercedes.

Ο Carlos Sainz junior πρόσθεσε μια προσομοίωση αγώνα στο ενεργητικό του και «έγραψε» και τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, λίγα δευτερόλεπτα πριν η Toro Rosso του σταματήσει στη στροφή τρία ,10 λεπτά από το τέλος της ημέρας.

Ο Romain Grosjean ήταν ένας ακόμη οδηγός που κατάφερε μια προσομοίωση αγώνα για το πρόγραμμα οδήγησης της Lotus, επίσης, κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του προς το τέλος της ημέρας για ανέβει πέμπτος.

Για τον Marcus Ericsson, η ημέρα έκλεισε στην έκτη θέση με τη Sauber. Ο Σουηδός σταμάτησε το αυτοκίνητό του στη στροφή τρία, φέρνοντας την πρώτη κόκκινη σημαία της ημέρας. Για τη Force India ήταν μία εντυπωσιακή ημέρα κατά την οποία κατάφεραν να καλύψουν το έδαφος με την VJM08 με οδηγό τον Nico Hulkenberg.

Ημέρα της McLaren δεν ήταν καλή ο Kevin Magnussen, αντικατέστησε τον Fernando Alonso, αλλά μια διαρροή καυσίμου δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του (οδήγησε μόλις 39 γύρους). Πιο αργός από όλους ήταν ο Daniel Ricciardo που διεξήγαγε επίσης μια προσομοίωση αγώνα για τη Red Bull.

Οι χρόνοι της ημέρας

  1. Lewis Hamilton Mercedes 1:23,022" 76 γύροι
  2. Felipe Massa Williams +0,240" 102
  3. Kimi Raikkonen Ferrari +0,254" 136
  4. Carlos Sainz Jr Toro Rosso +1,169" 132
  5. Romain Grosjean Lotus +1,178" 116
  6. Marcus Ericsson Sauber +1,455" 123
  7. Nico Hulkenberg Force India +1,917" 158
  8. Kevin Magnussen McLaren +2, 203" 39
  9. Daniel Ricciardo Red Bull +2,720" 128

Σχετικές ειδήσεις