ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Η Manor στην επίσημη λίστα της FIA

F1: Η Manor στην επίσημη λίστα της FIA

H Manor (πρώην Marussia) έκανε άλλο ένα βήμα για να επιστρέψει στην F1, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έδωσε το πράσινο φως για την είσοδο της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα

Η λίστα των συμμετοχών για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 δόθηκε στη δημοσιότητα από την FIA και μέσα σε αυτήν βρίσκεται και η Manor (ή αν θέλετε πρώην Marussia) F1. Η ομάδα, αρχικά ήταν στην τελευταία λίστα, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τα Χριστούγεννα. Όμως η συμμετοχή της εκκρεμούσε και ήταν «προς επιβεβαίωση».

Η κίνηση της FIA να εγκρίνει την επιστροφή της Manor, έρχεται μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών για να διασφαλίσουν πως τα οικονομικά της ομάδας θα της επιτρέψουν να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.

Μπορεί η ομάδα να είναι υπό νέα ιδιοκτησία αλλά για να διεκδικήσει τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του 2014 έπρεπε να διατηρήσει το όνομα της Marussia. Έτσι η νέα ομάδα πήρε το όνομά της από την ομάδα της Marussia που όλοι γνωρίζαμε και την Manor που ήταν η «μαμά» εταιρεία της Marussia.

Η Manor Racing έχει ήδη ανακοινώσει πως ο Will Stevens θα είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας, χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει ποιος οδηγός θα τον πλαισιώσει. Βέβαια η συνεργασία της σε τεχνικά θέματα με την McLaren μπορεί να θέτει ως υποψήφιο τον Kevin Magnussen για μια θέση οδηγού.

Η ομάδα αναμένεται να αρχίσει την χρονιά με μια αναβαθμισμένη έκδοση του μονοθέσιου του 2014 μέχρι να ετοιμαστεί το μονοθέσιο του 2015.

Σχετικές ειδήσεις