ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Τι δήλωσαν οι μηχανικοί της Michelin για τις πτώσεις στη Sepang (Photos)

MotoGP: Τι δήλωσαν οι μηχανικοί της Michelin για τις πτώσεις στη Sepang (Photos)

Πρόβλημα αποτέλεσαν οι πτώσεις των αναβατών που δοκίμασαν τα ελαστικά της Michelin μετά το τέλος των δοκιμών στη Sepang στη Μαλαισία.

Οι Jack Miller της CWM LCR Honda, Aleix Espargaro της Suzuki, Jorge Lorenzo της Yamaha και Andrea Dovizioso της Ducati είχαν πτώσεις την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας. Οι αναβάτες οδήγησαν για να αξιολογήσουν τα νέα ελαστικά της Michelin.

Οι μηχανικοί της Γαλλικής εταιρίας n θεωρούν ότι οι πτώσεις με πολλά χιλιόμετρα στις δοκιμές, στην πίστα Sepang, προκλήθηκαν από μια διαφορά στην ισορροπία πρόσφυσης μεταξύ του μπροστινού και πίσω ελαστικού.

Στο τεστ αυτό, οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να πάρουν μια γεύση από τα ελαστικά του Γάλλου κατασκευαστή. Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου μετά τις δοκιμές στη Sepang, ο Τεχνικός Διευθυντής του Αγωνιστικού της Michelin Piero Taramasso εξήγησε: «Αυτό που μας λείπει είναι η σωστή ισορροπία, πως δουλεύουν μαζί.Τα δυο ατυχήματα των Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso για παράδειγμα, συνέβησαν επειδή οι αναβάτες άνοιξαν νωρίς το γκάζι».

Και ο Piero Taramasso ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ενδεχομένως να ήθελαν να πάρουν το παραπάνω από την πρόσφυση στο πίσω λάστιχο και το μπροστινό δεν συνεργάστηκε με το τόσο νωρίς άνοιγμα. Κάποιοι άλλοι, που δεν έπεσαν, τόνιζαν αμέσως ότι δεν μπορούσαν να πάρουν το καλύτερο από το πίσω ελαστικό στις εξόδους, επειδή το μπροστινό δεν είναι σε καλό επίπεδο ακόμα».

Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν τέθηκε θέμα αντοχής για τα ελαστικά της Michelin, με τον Marc Marquez να κάνει και μ' αυτά προσομοίωση αγώνα με σταθερούς χρόνους.

Σχετικές ειδήσεις