ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Είκοσι χρόνια από τη ζωή του... (ξ)έχασε ο Fernando Alonso

F1: Είκοσι χρόνια από τη ζωή του... (ξ)έχασε ο Fernando Alonso

Τα τελευταία είκοσι χρόνια της ζωής του ξέχασε ο Alonso μετά τη διάσειση που υπέστη στο ατύχημα κατά τις χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του site της Ισπανικής εφημερίδας «El Pais» o 33χρονος οδηγός της McLaren ξέχασε τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του, και ξύπνησε στο 1995 όταν ήταν 13 ετών.

Όταν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης ρώτησαν τον διπλό Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1 ποιός ήταν και τι επάγγελμα έκανε εκείνος απάντησε: «Ονομάζομαι Fernando Alonso, αγωνίζομαι στα καρτ και το όνειρό μου είναι να γίνω οδηγός της Formula 1». Ο 33χρονος Ισπανός είχε μερική αμνησία, είχε γυρίσει το χρόνο στο 1995 όταν ήταν μαθητής στο Οβιέδο. Είχε επίσης ξεχάσει πως είχε κατακτήσει δύο Παγκόσμιους τίτλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «El Pais» η ιδιαίτερη αυτή αμνησία του Alonso κράτησε για μία εβδομάδα και από εκεί και πέρα η μνήμη του άρχισε να επανέρχεται σταδιακά. Η δόνηση από το πρώτο χτύπημα ήταν τόσο δυνατή (υποστηρίζουν οι Ισπανοί ) που επηρεάστηκαν οι περιοχές του μεσεγκεφάλου ,ζωτικής σημασίας για τη φυσιολογική μνήμη. Βλάβη στις περιοχές αυτές φαίνεται να επηρεάζει ιδιαιτέρως τη διαμόρφωση της επεισοδιακής και της σημασιολογικής μνήμης.

Επίσης οι γιατροί του νοσοκομείου δεν τον άφησαν να επιστρέψει άμεσα στην ενεργό δράση φοβούμενοι πως ένα παρόμοιο χτύπημα θα δημιουργούσε το «double impact syndrome» (σύνδρομο διπλού χτυπήματος) το οποίο θα δημιουργούσε θανατηφόρο τραύμα για τον οδηγό της McLaren.

Υπενθυμίζεται πως ο Ισπανός θα απουσιάσει από το πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην Αυστραλία την επόμενη Κυριακή όπως έχει ανακοινώσει επίσημα η McLaren η οποία δεν έκανε κανένα σχόλιο στο δημοσίευμα λέγοντας πως μόνο τις ανακοινώσεις των γιατρών θα σχολιάσουν.

Σύμφωνα με πολλά sites της F1 αλλά και ανταποκριτές που παρακολούθησαν από κοντά τις δοκιμές των μονοθέσιων το ατύχημα του Alonso αποκάλυψε το αδύναμο σημείο των αυτοκινήτων της F1. Αυτό είναι οι πλάγιες συγκρούσεις των οποίων οι δυνάμεις μεταφέρονται αυτούσιες ή και ενισχύονται από τους τροχούς και φτάνουν στον οδηγό.

Σχετικές ειδήσεις