ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Τα ελαστικά της Pirelli για τους αγώνες Αυστραλίας, Μαλαισίας, Κίνας και Μπαχρέιν

F1: Τα ελαστικά της Pirelli για τους αγώνες Αυστραλίας, Μαλαισίας, Κίνας και Μπαχρέιν

Ποιους τύπους ελαστικών θα διαθέσει στις ομάδες η Pirelli για τα 4 πρώτα Grand Prix του 2015;

Η πρώτη διοργάνωση του 2015 πλησιάζει. Οι ομάδες κάνουν τις τελευταίες αλλαγές/ ρυθμίσεις για το πρώτο Grand Prix στην Αυστραλία και η Pirelli ανακοινώνει ποιες θα είναι οι διαθέσιμες γόμες ελαστικών για τους τέσσερις πρώτους αγώνες της χρονιάς.


Τα ελαστικά του 2015 έχουν διαφορετική κατασκευή ώστε να αντέξουν τις καταπονήσεις από τα πιο γρήγορα φετινά μονοθέσια. Παράλληλα η Pirelli αναφέρει ότι θα δώσουν χρόνους περίπου 2-3 δέκατα ταχύτερους από τους περσινούς.

Σε Αυστραλία, Κίνα και Μπαχρέιν θα δούμε την μαλακή και μέση γόμα ενώ στη Μαλαισία οι Ιταλοί θα φέρουν την μέση και την σκληρή γόμα. Η πίστα της Sepang απαιτεί περισσότερα από τα ελαστικά λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών αλλά και γιατί διαθέτει πιο τραχιά άσφαλτο.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα το 2014 ήταν αυτό που περιμέναμε: Η ροπή του νέου κινητήρα. Το πίσω μέρος γλιστρούσε με αποτέλεσμα τα ελαστικά να υπερθερμαίνονται» δήλωσε ο Mario Isola της Pirelli και πρόσθεσε:

«Πέρυσι τα ελαστικά μας σχεδιάστηκαν βάσει των δεδομένων από τις προσομοιώσεις των ομάδων. Φέτος είχαμε πραγματικά δεδομένα κι έτσι αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε νέα ελαστικά τα οποία θα διαχειρίζονται καλύτερα τις θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρότερη φθορά. Οι οδηγοί με τα νέα ελαστικά μπορούν να πατήσουν γκάζι λίγο νωρίτερα».

Σχετικές ειδήσεις