ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Η Aprilia θα χρησιμοποιήσει την πρώτη έκδοση της RS-GP του 2015

MotoGP: Η Aprilia θα χρησιμοποιήσει την πρώτη έκδοση της RS-GP του 2015

Λίγο πριν την prova generale στο Κατάρ, η Aprilia αποφάσισε ποιο πλαίσιο θα χρησιμοποιήσουν και θα εξελίξουν οι αναβάτες της για το 2015.

Το εργοστάσιο έφερε δυο RS-GP στην Sepang και τόσο ο Alvaro Bautista όσο και ο Marco Melandri προτίμησαν την πρώτη, αυτή που είχε εμφανιστεί στις δοκιμές του Νοεμβρίου στην Βαλένθια.

«Φέραμε εδώ την πρώτη RS-GP και μαζί κάποια εξαρτήματα από τη δεύτερη για να δοκιμάσουμε. Όπως φάνηκε η πρώτη παραμένει η καλύτερή μας επιλογή», σχολίασε ο Romano Albesiano. «Η ομοιογένεια, της πρώτης είναι πολύ καλή και είμαστε ικανοποιημένοι που δουλεύει καλά. Πιστεύουμε ότι αποτελεί καλή βάση για την αρχή της σεζόν».


Ο αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος και του R&D, αναφέρθηκε και σε κάποιες λεπτομέρειες, που χρειάζονται αλλαγές, όπως το ντεπόζιτο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις δεν είναι τόσο μεγάλο για να τερματίσει τον αγώνα και οι μηχανικοί πρέπει να βρουν χώρο για περισσότερο καύσιμο.Επιπλέον χρειάζεται ρύθμιση το traction control, καθώς η μοτοσυκλέτα χάνει πρόσφυση στην έξοδο, της στροφής .

Ο Albesiano αναφέρθηκε και στους αναβάτες και τις επιδόσεις τους: «Ο Alvaro δείχνει πολύ άνετα, πάνω στη μοτοσυκλέτα, ενώ ο Marco δεν έχει βρει τη σιγουριά του. Δοκιμάσαμε πραγματικά πάρα πολλά πράγματα. Φέραμε ακόμα και την Superbike για να οδηγήσει, που την γνωρίζει. Δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του. Μεγάλο ρόλο στις δυσκολίες που έχει παίζουν και τα ελαστικά της Bridgestone. Για την ώρα δεν έχει τη σωστή αίσθηση στα πλαγιάσματα. Η μοτοσυκλέτα κουνιέται και προσπαθούμε να το εξαλείψουμε αυτό».