ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Αυστραλία: Οι μάχες των πόλεων

F1 Αυστραλία: Οι μάχες των πόλεων

Άγριος καβγάς μεταξύ Σίδνεϊ και Μελβούρνης για τη Formula 1 ξέσπασε την παραμονή του πρώτου Grand Prix της χρονιάς του 2015.

Ο πρωθυπουργός της Ν.Ν. Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, Mike Baird θέλει να «κλέψει» το Grand Prix της F1 από τη Μελβούρνη.

Ο Baird δήλωσε πως αν κερδίσει τις εκλογές (γίνονται την επόμενη εβδομάδα) θα διαθέσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για να «κλέψει» το ν αγώνα από τη Μελβούρνη.

«Το Σίδνεϊ με την Όπερα και την διάσημη γέφυρά του θα προσφέρει μια φαντασμαγορική εικόνα σε όλο τον πλανήτη» είπε ο Mike Baird.
Ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας, John Eren, γέλασε και είπε ότι η Μελβούρνη έχει συμβόλαιο να φιλοξενεί τους αγώνες της F1 έως το 2020 και του χρόνου θα επιδιώξει να ανανεώσει τη συμφωνία για πολλά χρόνια ακόμη.


«Ο κ. Baird τα λέει όλα αυτά επειδή έχει εκλογές. Η Μελβούρνη είναι η αθλητική πρωτεύουσα της Αυστραλίας και όλες οι μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις γίνονται εδώ γιατί έχουμε την υποδομή και φανταστικό φίλαθλο κοινό» είπε ο κ.Eren.


Στο μεταξύ, οι αγώνες της F1 θα γίνουν φέτος για 20η χρονιά στη Μελβούρνη. Κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι επιβαρύνονται με 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως αλλά ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής τους Ron Walker λέει πως «είναι λεφτά που η πόλη τα βγάζει πενταπλάσια».

Σχετικές ειδήσεις