ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Δοκιμές προετοιμασίας Κατάρ: Ταχύτερες οι Ducati

MotoGP: Δοκιμές προετοιμασίας Κατάρ: Ταχύτερες οι Ducati

Οι αναβάτες της Ducati ήταν ταχύτεροι την πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών προετοιμασίας στο Κατάρ.

Το τελευταίο τριήμερο δοκιμών πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP ξεκίνησε στην πίστα Losail του Κατάρ. Οι αναβάτες είχαν στη διάθεσή τους το circuit από τις 16:00 μέχρι τις 23:00 τοπική ώρα, ωστόσο οι περισσότεροι βγήκαν μετά τις 18:00 το απόγευμα. Η διαδρομή ήταν σκονισμένη με αποτέλεσμα η πρόσφυση να μην είναι σε ιδανικό επίπεδο.

Οι αναβάτες της Ducati είχαν τον πρώτο λόγο με τον Andrea Iannone να πετυχαίνει τον ταχύτερο γύρο και τον Andrea Dovizioso (φωτογραφία) να ακολουθεί. Οι δυο Ιταλοί βγήκαν αρχικά στην πίστα με την GP14.3 για κάποιες επιβεβαιώσεις και έπειτα συνέχισαν με την GP15 όπου και «έγραψαν» τους ταχύτερους γύρους τους.

Τρίτος ταχύτερος ήταν ο Marc Marquez με την Honda έχοντας πίσω του τον Aleix Espargaro με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός εντυπωσιάζει με την GSX-RR η οποία δείχνει καλά σημάδια και στο Κατάρ. Οι Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo έκλεισαν την εξάδα με τους Crutchlow, Rossi, Smith και Redding να ακολουθούν.

Πτώση σημείωσε ο Valentino Rossi χωρίς να τραυματιστεί, ενώ πολύ πίσω, στην 14η θέση, έμεινε ο Pol Espargaro. Μέτριο ξεκίνημα για τον Stefan Bradl στην 18η θέση, αντίθετα με τους Petrucci και Hernandez που κυριάρχησαν ανάμεσα στις Open συμμετοχές. Οι αναβάτες της Aprilia έμειναν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Σχετικές ειδήσεις