ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Δοκιμές προετοιμασίας Κατάρ: Μένει πρώτη η Ducati

MotoGP Δοκιμές προετοιμασίας Κατάρ: Μένει πρώτη η Ducati

Ο Andrea Dovizioso κυριάρχησε και τη δεύτερη ημέρα των Δοκιμών προετοιμασίας στην πίστα Losail στο Κατάρ με την GP15.

Αυτή τη φορά ήταν ο Andrea Dovizioso ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή «γράφοντας» το 1:54.907. Οι Ιταλοί δεν ανακοίνωσαν τον τύπο του ελαστικού που χρησιμοποίησαν, έδειξαν την ταχύτητά τους και πλέον αποδεικνύουν πως η Ducati στοχεύει την πρώτη θέση. Το ισχυρισμό αυτό ενισχύει η τρίτη θέση του Andrea Iannone. Ο Dovizioso δοκίμασε στη διάρκεια της ημέρας και κάποια νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, (μικρά «φτερά») στα πλαϊνά του φέρινγκ. Η εφαρμογή αυτή είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν (το 2010) αλλά η χρήση τους δεν συνεχίστηκε. Σύμφωνα με τους μηχανικούς τα winglets έχουν στόχο να κρατούν τον εμπρός τροχό στην άσφαλτο στις αλλαγές ταχύτητας από πέμπτη σε έκτη.

Τον δεύτερο ταχύτερο γύρο έγραψε ο Marc Marquez (Honda) ο οποίος δούλεψε στη διαχείριση του φρένου του κινητήρα και σε διαφορετικά set up αναρτήσεων. Τα εργοστασιακά Yamaha έμειναν στην τέταρτη και πέμπτη θέση. Ο Jorge Lorenzo ήταν μπροστά από τον Valentino Rossi ενώ και οι δύο δούλεψαν σε συνθήκες αγώνα, με διαφορετικά set up αναρτήσεων αλλά και χαρτογραφήσεων του κινητήρα. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa με τη δεύτερη εργοστασιακή Honda.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Crutchlow, Smith, Espargaro και Abraham με τον Τσέχο της Honda να εντυπωσιάζει με την RC213V-RS. Ταχύτερη Suzuki ήταν του Aleix Espargaro στη 12η θέση.

Σχετικές ειδήσεις