ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν. Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ριτσώνα: Γιορτή με 109 συμμετοχές

Παν. Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ριτσώνα: Γιορτή με 109 συμμετοχές

Προ των πυλών βρίσκεται η δημοφιλέστερη ανάβαση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, η Ανάβαση Ριτσώνας, η οποία θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Μαρτίου.

Μία από τις πιο Ιστορικές διοργανώσεις στην ιστορία του Ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού θα γίνει με ευθύνη του Αγωνιστικού Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.), έχοντας την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.).

Η ανάβαση της Ριτσώνας συγκέντρωσε 109 συμμετοχές, αριθμό αρκετά ικανοποιητικό για την εποχή. Η Ριτσώνα είναι ο εναρκτήριος γύρος τόσο του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αναβάσεων, όσο και του αντίστοιχου Ιστορικών αυτοκινήτων και η δυναμική παρουσία των οδηγών προσδίδει μια νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Η ιστορικότερη ανάβαση της χώρας (διεξάγεται από το 1956) αποτελεί πόλο έλξης για τους οδηγούς, με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου να δίνουν το παρών στη ...«μητέρα των μαχών». Υπενθυμίζεται πως η διαδρομή είναι η κλασική, μήκους 3.1 χιλιομέτρων.

Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου στις 08.00, θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων, ενώ στις 10.30 θα ξεκινήσουν τα τρία σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών. Την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα έναρξης 10.30, το μενού περιλαμβάνει τα δύο αγωνιστικά σκέλη, όπου οι οδηγοί θα ριχτούν στη μάχη με το χρονόμετρο.

Στο πλαίσιο του αγώνα, το ΑΣΜΑ, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, θα τοποθετήσει κουμπαρά στην έξοδο των πιτς στη Μηχανική, προκειμένου όποιος μπορεί να συνεισφέρει και να στηρίξει τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «ΦΛΟΓΑ». Παράλληλα, με την υποστήριξη της Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ., θα προσφερθούν χρήσιμα χαρτικά αναλώσιμα στα παιδιά του συλλόγου.
Η αγαπημένη ανάβαση τόσο των οδηγών, όσο και των φιλάθλων, υπόσχεται πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν τη διαδρομή.

Ρoή Ειδήσεων