ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Έτοιμος να επιστρέψει είναι ο Valteri Bottas

F1: Έτοιμος να επιστρέψει είναι ο Valteri Bottas

Ο Φιλανδός μετά τα προβλήματα που είχε με τη μέση του στο Grand Prix της Αυστραλίας έχει ξεκινήσει διαδικασία αποκατάστασης.

Ο Valtteri Bottas είναι άλλος ένας οδηγός, μαζί με τον Fernando Alonso, που θα χρειαστεί την έγκριση της FIA για να αγωνιστεί στο Grand Prix της Μαλαισίας. Ο Φιλανδός μετά τα προβλήματα που είχε με πόνους στη μέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Αυστραλίας δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί κι έχασε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Τώρα η Williams δηλώνει ότι ο Φιλανδός έχει ξεκινήσει διαδικασία αποκατάστασης και παράλληλα προπονείται για τον αγώνα στην στην Ινδονησία. Ο Bottas θα περάσει τα τεστ κόπωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας την Πέμπτη 26/3 μία ημέρα πριν από τα ελεύθερα δοκιμαστικά, και τότε θα μάθουμε αν θα αγωνιστεί ή όχι.

«Ο Valtteri δέχεται την καλύτερη δυνατή φροντίδα ώστε να επιστρέψει σε τέλεια φυσική κατάσταση. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να τον βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία καθώς θέλουμε να τον δούμε ξανά στους αγώνες» δήλωσε ο Pat Symonds και πρόσθεσε: «Λόγω του ότι η FIA έκρινε πως δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στην Αυστραλία θα χρειαστεί να περάσει κάποια τεστ πριν πάρει το τελικό ΟΚ για το GP της Μαλαισίας. Τώρα βρίσκεται στην Ινδονησία καθώς προσαρμόζεται στο κλίμα και τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει στη Μαλαισία. Έχει τον επικεφαλής φυσιοθεραπευτή μαζί του ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα».

Σε περίπτωση που ο Bottas δεν είναι έτοιμος για τη Μαλαισία τότε η Williams θα χρειαστεί αναπληρωματικό οδηγό. Οι επιλογές εντός της ομάδας είναι η Susie Wolff κι ο πρωταθλητής του GP3 Alex Lynn.

Σχετικές ειδήσεις