ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Ανακοίνωσε 1.400 Νέες Προσλήψεις μέχρι το 2018 στην Ισπανία

Opel: Ανακοίνωσε 1.400 Νέες Προσλήψεις μέχρι το 2018 στην Ισπανία

Στόχος είναι η ανανέωση προσωπικού, η βελτίωση των ευκαιριών εργασίας και η μείωση της ανεργίας στους νέους.

Η Opel Espana ανανεώνει το έμψυχο δυναμικό της: Πάνω από το 25% του τρέχοντος προσωπικού του εργοστασίου του Figueruelas (Zaragoza) θα αντικατασταθεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτό το διάστημα, η Opel θα προσλάβει πάνω από 1.400 νέους υπαλλήλους. Τα νέα μέλη της οικογένειας Opel θα καλύψουν τις θέσεις που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση εργαζομένων οι οποίοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1954 - 1957 και θα υπαχθούν σε καθεστώς μερικής συνταξιοδότησης. Το project αποτελεί τμήμα μιας συμφωνίας συνεργασίας με το INAEM (Aragón Employment Institute), στο πλαίσιο της οποίας αυτός ο οργανισμός θα αναλάβει τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας στην Opel στην επόμενη τετραετία.

Τη συμφωνία υπέγραψαν η Luisa Fernanda Rudí, Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Αραγονίας (φωτογραφία αριστερά) και ο Antonio J. Cobo, Γενικός Διευθυντής της General Motors Espana (φωτογραφία δεξιά). Ο Υπουργός Οικονομικών & Εργασίας της Περιφερειακής Κυβέρνησης, Francisco Bono, ήταν επίσης παρών στην τελετή.

«Αυτή η πρωτοβουλία θα μας βοηθήσει να βρούμε και να αναδείξουμε ταλέντα, να βελτιώσουμε τις προοπτικές εύρεσης εργασίας για τους νέους, και να δημιουργήσουμε ένα μέλλον για την Αραγονία και την Ισπανία,» δήλωσε ο Antonio Cobo. «Η συμφωνία αποτελεί τμήμα του σχεδίου ανανέωσης εργατικού δυναμικού το οποίο εφαρμόζει η Opel Ισπανίας προετοιμαζόμενη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.»

«Η Opel έχει δεσμευτεί σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο βασισμένο στη βιωσιμότητα και την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική μέριμνα προς μέγιστο όφελος της κοινωνίας της Ισπανίας και της Αραγονίας. Θέλουμε να κάνουμε την κοινότητά μας τμήμα ενός καλύτερου κόσμου και κατ' επέκταση να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τις μελλοντικές γενιές στην Αραγονία και την Ισπανία» πρόσθεσε ο Cobo.

Αφού καθοριστούν τα εργασιακά προφίλ, το Ινστιτούτο INAEM θα αναλάβει τη διαδικασία επιλογής και τον καθορισμό του τελικών υποψηφίων. Στη συνέχεια, η Opel θα προσφέρει ένα θεωρητικό/πρακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο εργοστάσιό της για προσωπικό συνεργείου που έχει προ επιλέξει το INAEM.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 160 ώρες. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσημο πιστοποιητικό με τίτλο «Ειδικός συναρμολόγησης για ηλεκτρικά και μηχανικά στοιχεία και εξαρτήματα». Η Opel δεσμεύεται να ενσωματώσει τουλάχιστον το 60% των εργαζομένων που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την εκπαίδευση στο έμψυχο δυναμικό της με σύμβαση εργασίας.

Οι ενεργές πολιτικές απασχόλησης και τα προγράμματα επαγγελματικής και εργασιακής κατάρτισης που συνδέονται με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας αποτελούν βασικά εργαλεία μιας στρατηγικής η οποία στοχεύει να αυξήσει τις ευκαιρίες εργασίας για τις νέες γενιές που προσπαθούν να μπουν στην παραγωγή. Αυτή είναι η θεμελιώδης αρχή στη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Opel και Aragón Employment Institute.

Το Ισπανικό εργοστάσιο έχει τη μεγαλύτερη δυναμικότητα παραγωγής από όλα τα εργοστάσια του Opel group στην Ευρώπη. Είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ισπανία και έχει κατασκευάσει πάνω από 11,9 εκατομμύρια οχήματα από το 1982 που λειτούργησε για πρώτη φορά. Περίπου το 90% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται, με κύριες αγορές το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Σχετικές ειδήσεις