ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Στο χειρουργείο o Dani Pedrosa αντικαταστάτης του ο Aoyama

MotoGP: Στο χειρουργείο o Dani Pedrosa αντικαταστάτης του ο Aoyama

Με μια ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε από την Repsol Honda το απόγευμα της Πέμπτης 2/4, έγινε γνωστό ότι ο Dani Pedrosa τελικά θα υποβληθεί σε νέα εγχείριση (θα γίνει την Παρασκευή 3/4) για να λύσει το πρόβλημα του arm-pump.

Ο Pedrosa προσπάθησε (σύμφωνα με δηλώσεις του ) να λύσει το πρόβλημα του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα που τον ταλαιπωρεί χωρίς επέμβαση. Ο Ισπανός πίστευε ότι θα μπορούσε φέτος να διεκδικήσει τον Τίτλο, μιας και η περσινή του απογοητευτική σεζόν οφειλόταν σ το συγκεκριμένο πρόβλημα και στους 18 αγώνες.

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, το arm pump «επέστρεψε» στο Grand Prix του Κατάρ. Αρχικά οι γιατροί δεν ήταν σύμφωνοι να κάνουν μια τρίτη (συνολικά) επέμβαση, αλλά τελικά θα αναγκαστούν να το κάνουν με μια νέα τεχνική. Το πρόβλημα του arm-pump, ή αλλιώς σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, προκαλεί έντονο και δυνατό πόνο, που κάνει την οδήγηση μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας εφιάλτη.

Ο Pedrosa θα μείνει εκτός αγώνων τέσσερις με έξι εβδομάδες. Θα απουσιάσει από τα Grand Prix στις πίστες του Όστιν και της Αργεντινής και αντικαταστάτης του θα είναι ο Hiroshi Aoyama. Υπάρχει περίπτωση ο Dani Pedrosa , να μην επιστρέψει στην ενεργό δράση προτού οι γιατροί είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι η εγχείριση ήταν επιτυχημένη.

«Προφανώς και αυτά δεν είναι τα νέα που θα ήθελα να μοιραστώ σήμερα. Ωστόσο και αφού συμβουλεύτηκα γιατρούς και ειδικούς που εμπιστεύομαι, συμφώνησαν όλοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση για εμένα», τόνισε ο Pedrosa και πρόσθεσε:

«Η εγχείριση θα γίνει την Παρασκευή το πρωί και θα χρησιμοποιήσουν μια ειδική τεχνική, ώστε να κλείσει η πληγή και να μην συνεχίζει να με επηρεάζει αυτό το πρόβλημα στο μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι επιτυχημένη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μου για την υποστήριξή τους, αλλά ειδικά την Honda, την Repsol, την Red Bull και όλους τους χορηγούς μας για την κατανόησή τους σ' αυτό το θέμα».

Σχετικές ειδήσεις