ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: 150 συμμετοχές και 34 νίκες σε Grand Prix συμπλήρωσε ο Hamilton (video)

F1: 150 συμμετοχές και 34 νίκες σε Grand Prix συμπλήρωσε ο Hamilton (video)

Στο club των οδηγών που πήραν εκκίνηση σε 150 Grand Prix μπήκε μετά την Μαλαισία ο Lewis Hamilton.

To 2007 έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της McLaren αλλά όλοι πιστεύουν ότι το πραγματικό του ξεκίνημα στην F1 έγινε σε ηλικία 10 ετών πλησίασε το διευθυντή της Ron Dennis και του είπε ότι θα αγωνιστεί για εκείνον μία ημέρα. Τρία χρόνια μετά υπέγραψε συμβόλαιο με τη McLaren, στα πλαίσια ενός προγράμματος για νεαρούς οδηγούς.

Εκτός από τις συμμετοχές ο Hamilton φημίζεται για τις νίκες του καθώς έχει τις περισσότερες από κάθε άλλο Βρετανό οδηγό στην ιστορία της Formula 1. Στο ντεμπούτο του με την ομάδα της McLaren κατέκτησε πρώτες θέσεις , ( ρεκόρ που μοιράζεται με τον Jacques Villeneuve). Την επόμενη χρονιά κέρδισε πέντε αγώνες και στο τέλος πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα.

Το 2009 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα της McLaren, όμως ο Hamilton κατάφερε να πάρει δυο νίκες και το 2010 πήρε ακόμα τρεις. Το 2011 κατέκτησε τρεις νίκες και το 2012 τέσσερις.

Στο τέλος του 2012 έφυγε από τη McLaren για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Mercedes. Το 2013 πήρε μόνο μια νίκη, για να έρθει το 2014 και να κερδίσει 11 από τους 19 αγώνες κατακτώντας το δεύτερο πρωτάθλημα στην καριέρα του.

Με τη νίκη στην Αυστραλία ο Lewis Hamilton έφτασε τις 34 πρωτιές στην καριέρα του και βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής λίστας.
Πέρα από αυτό, ο οδηγός της Mercedes είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει τουλάχιστον μια πρώτη θέση σε όλες τις σεζόν που έχει αγωνιστεί στη Formula 1.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε πρόσφατα γυμνή φωτογράφιση για το περιοδικό Men's Health και μάλιστα για την έκδοση Body issue. Δείτε το video από τα παρασκήνια .

Σχετικές ειδήσεις