ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Cross Country Rallies: Ο Coma νικητής στο Abu Dhabi Desert Challenge (photos)

Cross Country Rallies: Ο Coma νικητής στο Abu Dhabi Desert Challenge (photos)

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM, Marc Coma, από την Ισπανία, σφράγισε από νωρίς την νίκη του στο Abu Dhabi Desert Challenge, μετά την ακύρωση της τελευταίας προγραμματισμένης ειδικής διαδρομής, από τους διοργανωτές λόγω αμμοθύελλας.

Η νίκη του Coma θέτει επίσης τα θεμέλια για την προσπάθεια του να εξασφαλίσει τον έβδομο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο 39χρονος Ισπανός Marc Coma έφτασε στην πρώτη θέση, χάρη στο γεγονός ότι προπορευόταν από τους υπόλοιπους αναβάτες κατά 11:55 λεπτά, προς το τέλος της τέταρτης ειδικής.

Αυτή ήταν η όγδοη νίκη του σε αυτή την διοργάνωση, κάτι που τον ξεχωρίζει ως τον αναβάτη της KTM με τις περισσότερες νίκες στο Desert Challenge. Οι αναβάτες της KTM παίρνουν νίκη σε αυτό το event, κάθε χρονιά (εκτός από τρεις) από το 1995.

«Έπρεπε να αναβάλλουν την ειδική λόγω του καιρού. Αυτό σημαίνει ότι επιστρέψαμε στο Abu Dhabi, από τον δρόμο. Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για αυτή την όγδοη νίκη μου στο Abu Dhabi Desert Challenge. Ήταν πολύ σημαντικό να συνεχίσω έτσι την πορεία μου, ειδικά μετά τη νίκη στο Dakar. Συλλέξαμε αρκετούς βαθμούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τώρα είναι η ώρα να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα που είναι στο Qatar» δήλωσε ο Ισπανός.

Ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Cross Country Rallies για το 2015, είχε στις τέσσερις πρώτες θέσεις αναβάτες της KTM. Ο teammate του Coma, Sam Sunderland, ο Βρετανός αναβάτης που κατοικεί στα ΗΑΕ, ήταν δεύτερος, ο αναβάτης support της KTM, Pablo Quintanilla, από τη Χιλή, ολοκλήρωσε το podium και ο εργοστασιακός αναβάτης KTM, Ruben Faria, από την Πορτογαλία, ήταν τέταρτος.

Οι οχτώ αναβάτες από τους πρώτους δέκα, οδηγούσαν μοτοσυκλέτα KTM, με τον Mohammed Al Balooshi (KTM ΗΑΕ) έκτο, τον Juan Salvatierra (BOL) έβδομο, τον Αυστραλό Matt Hart, όγδοο και τον Βρετανό αναβάτη David McBride, δέκατο. Οι εργοστασιακοί αναβάτες KTM αγωνίζονται στο KTM 450 RALLY.


Ο Αυστριακός Matthias Walkner, η πιο πρόσφατη μεταγραφή στην εργοστασιακή ομάδα της KTM, ο οποίος είχε μια εντυπωσιακή επίδοση στο Dakar Rally του Ιανουαρίου, δείχνοντας τις δυνατότητές του, πήρε την νίκη στην τέταρτη ειδική. Τερμάτισε στην τρίτη θέση στην ειδική της Δευτέρας και βρέθηκε στην τέταρτη θέση της συνολικής βαθμολογίας, αλλά , αντιμετώπισε μια τεχνική δυσκολία, που τον έβγαλε εκτός αγώνα. Η νίκη του στην ειδική της Πέμπτης, έδειξε ότι είναι ένας μελλοντικός διεκδικητής του βάθρου.
Ε

πόμενος (2ος ) Αγώνας: 19-24 Απριλίου 2015 – Sealine Rally Qatar (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Cross Country Rallies 2015).

TAGS