ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

European Junior Cup: Η περιπέτεια των Αφων Καρακώστα ξεκινά

European Junior Cup: Η περιπέτεια των Αφων Καρακώστα ξεκινά

Μία νέα ιστορία γράφεται. Οι αδερφοί Καρακώστα, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο European Junior Cup με την υποστήριξη της Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας Honda Moto στην Ελλάδα και της Honda Καρακώστας.

Οι 15χρονος Δημήτρης Καρακώστας και ο 17χρονος Νίκος Καρακώστας, αφήνουν πίσω τους τη γκρίνια των Ελληνικών Αγώνων και κυνηγούν το όνειρό τους: Μία θέση σε μία ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Η πρόκληση ξεκινά από το European Junior Cup. Οκτώ αγώνες στις πίστες Aragon, Assen, Imola, Donigton, Algarve, Misano, Jerez, και Magny-Cours.


Η πρώτη ημέρα στο θεσμό ήταν στην Calafat και ήταν μέρα εκπαίδευσης / προσαρμογής. Η πρώτη ενημέρωση έγινε από τον Kyle Smith από το πρωτάθλημα Superibikes και τον Gregorio Lavilla οι αναβάτες και οι μηχανικοί περπάτησαν την πίστα ακούγοντας τους δύο οδηγούς. Σημαντικό ήταν οτι είπαν σε όλους τους αναβάτες ότι δεν είναι track day αλλά fun day. Πρέπει να γνωρίσουν τη μοτοσυκλέτα, να γνωριστούν μεταξύ τους, να σετάρουν τη μοτοσυκλέτα όπως πρέπει αλλά και όπου τους βολεύει.

Οι μοτοσυκλέτες ανατέθηκαν με κλήρωση. Ο Νίκος πήρε την μοτοσυκλέτα με τον αριθμό 10 και ο Δημήτρης τη μοτοσυκλέτα με τον αριθμό 7. Στα box είναι τρεις μοτοσυκλέτες μαζί και ευτυχώς τα δύο αδέρφια έχουν διπλανά box. Ο Νίκος και ο Δημήτρης προσαρμόστηκαν εύκολα στη καινούρια μοτοσυκλέτα και έκαναν σταθερή οδήγηση. Είναι και οι δύο ικανοποιημένοι από την απόδοση τους. Ο πατέρας τους Γιώργος που ρύθμιζε τις μοτοσυκλέτες και χάρηκε με την προσαρμογή τους και την οδήγηση τους.

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην προσαρμογή των αναβατών στην πίστα. Ο Νίκος και ο Δημήτρης δούλεψαν με τον πατέρα τους Γιώργο στο «διάβασμα» και τη μελέτη του Circuit πριν αρχίσουν τα session.

Τα δύο αδέρφια στα τρία εικοσάλεπτα που οδήγησαν, βελτίωσαν σταθερά τους χρόνους τους. Αξίζει να πούμε ότι υπάρχουν αναβάτες που έχουν μεγάλη εμπειρία και κάποιοι μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ήδη προπονήσεις με ίδια μοτοσυκλέτα.

Σημαντικό είναι ότι από φέτος στο www.superbike.com θα μεταδίδονται ζωντανά και οι αγώνες του European Junior Cup όποτε όσοι υποστηρίζεται τον Νίκο και τον Δημήτρη θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείτε την αγωνιστική τους προσπάθεια.Το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο και υπάρχει πολύ κούραση, ένταση, και πίεση για τα δύο αδέρφια αλλά και μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για όλες αυτές τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν και για την μοναδική ευκαιρία που τους έχει δοθεί.


Ο πατέρας τους έχει τον δύσκολο ρόλο του μηχανικού-προπονητή συγχρόνως και για τα δύο παιδιά που άνηκαν στο ίδιο group. Διπλή η κούραση αλλά και διπλή η χαρά να βλέπει τους γιους του σε διεθνές διοργάνωση να προσπαθούν για το καλύτερο.Σημασία δεν έχει η νίκη αλλά να μην τα παρατήσουν ποτέ. Πρέπει να δουλεύουν να προσπαθούν και να μαθαίνουν. Να υπερνικούν τα εμπόδια και τις αναποδιές και να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες για να επιτύχουν το στόχο τους.

Όταν τελείωσε και το τρίτο session ο κάθε αναβάτης καθάρισε την μοτοσυκλέτα του για να την πακετάρουν για τον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα στην Aragon της Ισπανίας. Επόμενος σταθμός την Μεγ. Παρασκευή στην Aragon για ελεύθερα δοκιμαστικά. Στις δυο μέρες που ακολουθούν ο Νίκος και ο Δημήτρης θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να συζητήσουν με τον πατέρα τους απορίες και τεχνικά θέματα, και να προετοιμαστούν για τον πρώτο τους διεθνή αγώνα.

Σχετικές ειδήσεις