ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Group: Προσεγγίζει καινοτόμα startups

BMW Group: Προσεγγίζει καινοτόμα startups

Το BMW Startup Garage θα μπορεί να αξιοποιεί άμεσα τις δυνατότητες των πιο καινοτόμων startups.

Με το BMW Startup Garage, το BMW Group συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία με εταιρίες startup. Ο στρατηγικός σχεδιασμός ενός μεγάλου οργανισμού σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία συνεχούς καινοτομίας, δημιουργικότητας και τόλμης που χαρακτηρίζει επιτυχημένα startups μπορεί να αποδειχτεί μία αποτελεσματική συνταγή. Επιπλέον του BMW Startup Garage, η εταιρία επιχειρηματικού κεφαλαίου BMW i Ventures προάγει επίσης τη συνεργασία με νέες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις αστικής μετακίνησης.

Παράλληλα, το BMW Group έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τη μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Δημιουργίας – UnternehmerTUM – του Πολυτεχνείου του Μονάχου για τη λειτουργία του προγράμματος "TEchFounders" για τεχνολογικά startups. Το Accelerator Programme προσφέρει τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του BMW Group και ομάδες startup για καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Μία ομάδα με επικεφαλής τους διευθυντές καινοτομίας Gregor Gimmy και Matthias Meyer μόλις προστέθηκε στο BMW Startup Garage. Ο Gimmy δήλωσε: «Είχαμε φτάσει στο σημείο να αναρωτιόμαστε πώς η εταιρία μας μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες με αποδοτικό τρόπο».

Το BMW Group ανέκαθεν αναζητούσε ενεργά νέες, πρωτοποριακές τεχνολογίες, αλλά μέχρι τώρα ήταν δύσκολο για τα startups να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην εταιρία – οι εσωτερικές διαδικασίες μιας μεγάλης επιχείρησης μπορεί να αποθαρρύνουν τις νεοφυείς εταιρείες. Βασισμένο σε λιγότερες και αποδοτικές διαδικασίες, το BMW Startup Garage ανοίγει τώρα το δρόμο σε γρήγορα και ευέλικτα συνεργατικά projects. Με αυτό τον τρόπο εντοπίζονται και ενσωματώνονται γρήγορα περισσότερα startups. Όποιες εταιρίες startup ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν αίτηση online στο BMW Startup Garage. Κατόπιν, η επιλογή γίνεται απευθείας μέσω του BMW Startup Garage σε σύσκεψη με την ομάδα διαχείρισης καινοτομίας και τα σχετικά τμήματα του BMW Group.

Στη συνέχεια, επίλεκτα startups περνούν από ένα ειδικό πρόγραμμα διάρκειας αρκετών μηνών. Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται η ανάπτυξη ενός λειτουργικού πρωτοτύπου σε τομέα που σχετίζεται με το BMW Group. Τα Startups υποστηρίζονται επίσης στη δημιουργία του δικτύου τους εντός του Group και στην κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου.

Σχετικές ειδήσεις