ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Citroen: Το Aircross δίνει αφορμή για ταξίδι στο μέλλον (photos)

Citroen: Το Aircross δίνει αφορμή για ταξίδι στο μέλλον (photos)

Χάρη στη μοναδική του προσωπικότητα το Citroen Aircross ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στα υπόλοιπα SUVs χάρη στην ισορροπία του σχεδιασμού του.

Με την ευκαιρία των εορτασμών για την παραγωγή 50 εκατομμυρίων οχημάτων, η Citroen παρουσιάζει ένα νέο, δυναμικό και με ξεχωριστή προσωπικότητα πρωτότυπο. Το Citroen Aircross, προβάλει τη φιλοδοξία της μάρκας για την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο με οχήματα που ξεχωρίζουν και ταράζουν τα νερά, ακολουθώντας ακριβώς το δρόμο που άνοιξε το C4 Cactus.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ SUV ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Με μήκος 4,58μέτρα, πλάτος 2,1μέτρα και ύψος 1,73μέτρα, το Aircross αποπνέει μια αίσθηση δύναμης και αποφασιστικότητας. Τα προστατευτικά στοιχεία ενισχύουν το χαρακτήρα «παντός εδάφους» του αυτοκινήτου, ενώ τα «Alloy Bumps», αποτελούν μια εξέλιξη των πρωτοποριακών προστατευτικών Airbumps του C4 Cactus. Έτσι, ενώ τα Airbumps είναι σχεδιασμένα να προστατεύουν το αμάξωμα από τις μικρο-επαφές, τα Alloy Bumps προστατεύουν το όχημα από τις εγκάρσιες επαφές. Κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου, χάρη στην κυψελοτή δομή τους, συνδυάζουν αντοχή, χαμηλό βάρος και ξεχωριστό στυλ.

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΑΝΕΣΗ

Κάθε σημείο του εσωτερικού του Citroen Aircross έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή άνεση, μεταμορφώνοντας το ταξίδι σε μια απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία. Οι γενναιόδωροι χώροι, συνδυάζονται με την αψεγάδιαστη εργονομία, ενώ το εμπρόσθιο κάθισμα «sofa style» που εισήγαγε το C4 Cactus, για την περίσταση έχει προσαρμοστεί στο SUV στυλ του μοντέλου. Αντίστοιχα είναι και η εικόνα με τα πίσω φιλόξενα καθίσματα. Τα φωτεινά, χαρούμενα χρώματα του εσωτερικού ενισχύουν την αισιόδοξη και μοντέρνα ατμόσφαιρα, βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας της Citroen . Παράλληλα οι σχεδιαστικές επιλογές επέτρεψαν την άριστη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων και τη δημιουργία πολυάριθμων ευρύχωρων θηκών αποθήκευσης.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΙΑΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Στο Aircross η τεχνολογία βρίσκεται στη υπηρεσία της πρακτικότητας. Παράλληλα με το Head Up Display, οι δύο πανοραμικές οθόνες των 12 ιντσών παρέχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η μία από τις δύο οθόνες μπορεί να μετακινηθεί προς κάθε επιβάτη παρέχοντας πληροφορίες σχετικές με το ταξίδι ή πρόσβαση σε υπηρεσίες πολυμέσων. Παράλληλα κάθε κάθισμα είναι εφοδιασμένο με ηχεία και μικρόφωνα ώστε να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους όλοι μαζί, η κάθε ένας να επιλέγει με ποιον θα μιλήσει ξεχωριστά. Τέλος οι τοποθετημένες στις πόρτες webcams μπορούν να αποθηκεύσουν φωτογραφίες από τη διαδρομή και να εμφανίζονται άμεσα στις εσωτερικές οθόνες.

ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Το concept της Citroen κινείται χάρη σε ένα plug-in υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που δίνει κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς. Με συνολική απόδοση 313 ίππων, αυτονομία κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα 50χλμ. και μέση κατανάλωση μόλις 1,7λίτρων/100χλμ. (39γρμ. CO2/χλμ.), το CITROËN Aircross επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 4,5δλ.

Σχετικές ειδήσεις