ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

European Junior Cup: Πρώτος σταθμός Aragon

European Junior Cup: Πρώτος σταθμός Aragon

Ο πρώτος διεθνής αγώνας του Δημήτρη και του Νίκου Καρακώστα σε πίστα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε στην Aragon της Ισπανίας και τα δύο αδέρφια τερμάτισαν χαμογελώντας.

Ήταν μια αρκετά δύσκολη ημέρα. Το προηγούμενο βράδυ συζήτησαν την τακτική του αγώνα και πως θα κινηθούν. Το πρωί στην πίστα τα δύο αδέρφια (κεντρική φωτογραφία) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες Superbike και Super Sport και να δουν τους παγκόσμιους οδηγούς στη πίστα που σε λίγο θα αγωνίζονταν και οι ίδιοι.

Ακολούθησαν τελικές συμβουλές και σχεδιασμός από τον Γιώργο Καρακώστα και τον Javi Acuna (Ο Νίκος και ο Δημήτρης είχαν παρακολουθήσει ένα τετραήμερο σεμινάριο στη σχολή του Javi Acuna στο Elche της Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2013 και από τότε παρακολουθεί την πρόοδο των παιδιών και την εξέλιξή τους).

Ευχάριστη στιγμή ήταν όταν ένας Έλληνας που ζει στην Ισπανία πλησίασε το Νίκο και τον Δημήτρη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ολοι οι αναβάτες έδειχναν την πίεση στα πρόσωπά τους όσο πλησίαζε η ώρα του αγώνα. Στήθηκαν στην εκκίνηση αλλά δυστυχώς λόγω ατυχήματος στη προηγούμενη κατηγορία που καθιστούσε αναγκαία την είσοδο ελικοπτέρου, οι αγωνιζόμενοι οδηγήθηκαν πάλι στη τέντα της διοργάνωσης. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δημιούργησε σε όλους τους αγωνιζόμενους άγχος και ένταση.

Άλλαξε το πρόγραμμα και τελικά ο αγώνας ξεκίνησε αργότερα. Οι αναβάτες έκαναν γύρο προθέρμανσης, στήθηκαν στην εκκίνηση και ξεκίνησαν για τον αναγνωριστικό γύρο. Έγινε η εκκίνηση! Στη πρώτη στροφή δυστυχώς συγκρούστηκαν και έπεσαν δύο οδηγοί. Οχτώ γύροι γεμάτοι προσπεράσεις και συναγωνισμό.

Οι Έλληνες αναβάτες έκαναν ένα πολύ καλό αγώνα. Ο Δημήτρης τερμάτισε στην 18 θέση και ο Νίκος στην 23 θέση. Όλη η ομάδα ήταν ικανοποιημένη που σε μια τοσο δύσκολη πίστα στον πρώτο αγώνα κατάφεραν τόσο καλό αποτέλεσμα. Οι μοτοσυκλέτες δούλεψαν σωστά και οι οδηγοί έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια.

Η ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για τον δεύτερο αγώνα στο Assen της Ολλανδίας την επόμενη Κυριακή.

Φωτογραφίες: The Bike Insurer

Σχετικές ειδήσεις