ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Για σεξισμό κατηγορούν τον Lewis Hamilton (photos)

F1: Για σεξισμό κατηγορούν τον Lewis Hamilton (photos)

Αγενή και σεξιστή αποκαλούν τα ΜΜΕ της Αγγλίας τον Lewis Hamilton. Ο λόγος; Η κίνησή του να ψεκάσει με σαμπάνια το πρόσωπο μίας κοπέλας, που ήταν στο Podium για την απονομή των επάθλων.

Η εικόνα δείχνει τη φανερά ενοχλημένη και ξαφνιασμένη hostess να δέχεται στο πρόσωπο μία «ριπή» σαμπάνιας από τον χαρούμενο Lewis Hamilton (κεντρική φωτογραφία). Ο 30χρονος Βρετανός πέτυχε στο Grand Prix της Κίνας, τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες και το γιόρτασε με το «σήμα κατατεθέν» ψεκασμό της σαμπάνιας όχι πάνω (αυτό ίσως να φαίνεται συνηθισμένο) αλλά στο πρόσωπο της οικοδέσποινας - προς έκπληξή της.

Σύμφωνα με το σύνολο των μέσων ενημέρωσης στην Αγγλία ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την εγωιστική και απερίσκεπτη κίνησή του. Μάλιστα σε κάποιες εφημερίδες γράφτηκε πως: «ο οδηγός προκάλεσε μια αμηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο», ενώ σε κάποια sites τον αποκάλεσαν «ανίδεο κλόουν».

Η Roz Hardie, διευθύνων σύμβουλος της κίνησης Object κατά του σεξισμού στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε: «Οι φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν μετά την απονομή των επάθλων δείχνουν ότι ο Hamilton στοχεύει τη γυναίκα και η σαμπάνια κατευθύνεται ειδικά στο πρόσωπό της, κάτι το οποίο εκείνη δεν θέλει φανερά» και προσθέτει: « Η κοπέλα βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη θέση και σίγουρα δεν είχε άλλη επιλογή από το να σταθεί εκεί. Ο Hamilton καταχράστηκε τη θέση του. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μια μεγάλη νίκη αμαυρώθηκε από ό, τι φαίνεται να είναι μία εγωιστική και απερίσκεπτη συμπεριφορά».Η Κα Hardie πρόσθεσε ότι το επεισόδιο υπογράμμισε το γενικότερο θέμα των γυναικών που θεωρούνται ως σεξουαλικά αντικείμενα στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτου. «Το Motor Racing φαίνεται να απεικονίζει άσκοπα τις γυναίκες ως αντικείμενα σεξισμού και αυτό κατά πάσα πιθανότητα καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για αυτές να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι και οι άνθρωποι του σπορ να σέβονται τις γυναίκες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια εικόνα από «παιχνίδι» με την σαμπάνια του 30χρονου έχει ενοχλήσει. Ο Βρετανός μετά τη νίκη του στο Ισπανικό Grand Prix του 2014 έκανε την ίδια κίνηση. Όμως γιατί τώρα όλοι ξεσηκώθηκαν; Και γιατί με τον Lewis Hamilton όταν η κίνηση αυτή γίνεται συνέχεια από τους οδηγούς αγώνων ή τους αναβάτες μοτοσυκλετών στον τερματισμό;


Θυμίζουμε πως το 2007 (Οκτώβριο) ο οδηγός της Mercedes έφυγε από την Αγγλία και πήγε να ζήσει στην Ελβετία για να αποφύγει τη φορολογία ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 ζει μόνιμα στο Μονακό. Οι Βρετανοί δεν του το συγχώρεσαν και μάλιστα όταν πήρε τον τίτλο το 2014 πολλοί είπαν πως δεν έπρεπε να εμφανιστεί με την σημαία τους αν δεν ξεπληρώσει το χρέος του (αρκετά εκατομμύρια λίρες). Μήπως τελικά το κίνητρο δεν είναι μόνο ο σεξισμός αλλά το χρήμα;

Σχετικές ειδήσεις