ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Συνεχίζεται το δράμα του Jules Bianchi

F1: Συνεχίζεται το δράμα του Jules Bianchi

Ο πατέρας του Jules Bianchi, Philipe, μιλάει για τον γιο του και την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται.

Ο Philippe Bianchi έκανε δηλώσεις και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την κατάσταση του γιου του. Θυμίζουμε πως ο άτυχος 25χρονος Γάλλος βρίσκεται σε κώμα μετά από ένα τρομερό ατύχημα στην πίστα της Suzuka με το μονοθέσιο της Marussia τον περασμένο Οκτώβριο. Η κίνησή του αυτή έγινε για να επικοινωνήσει με καθησυχαστικά λόγια σχετικά με την κατάσταση του Jules, ο οποίος, ωστόσο, παραμένει σε κώμα.

«Σε σύγκριση με αυτό που οι γιατροί είχαν δει και έπρεπε να αντιμετωπίσουν στην Ιαπωνία μας είπαν, ότι η κατάσταση του Jules είναι σαν την ημέρα με τη νύχτα», δήλωσε ο Γάλλος Philippe Bianchi από την Matin όπου βρίσκεται και πρόσθεσε: «Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο αγώνας του συνεχίζεται. Οι γιατροί μας λένε πως το πολεμά με την ίδια δύναμη, που είχε πάντα πριν και μετά το ατύχημα. Από ιατρικής άποψης η κατάστασή του είναι σταθερή. Δεν έχει σωματικά προβλήματα. Όλα τα όργανα του λειτουργούν κανονικά, χωρίς καμία βοήθεια. Αλλά για την ώρα, εξακολουθεί να είναι αναίσθητος, σε κώμα. Νευρολογικά, οι γιατροί μας εξήγησαν ότι παρατηρούν κάποιες αντιδράσεις. Κάποιες φορές, είναι πιο «ενεργός». Αυτό το καταλαβαίνουμε όταν κουνά τα δάχτυλά του. Δεν ξέρω (ούτε και οι γιατροί) αν αυτή είναι απλά μια αντανάκλαση ή μια αντίδραση. Το σημαντικό πράγμα είναι ότι η υγεία του είναι σε καλά χέρια».

Σήμερα ο Jules βρίσκεται στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου η οικογένεια του συνεχίζει να μείνει δίπλα του. « Είναι σημαντικό για τονJules, να βρισκόμαστε κοντά του κάθε μέρα, εγώ, η μητέρα του, τα αδέρφια του και επίσης η φίλη του» συμπληρώνει ο Philippe Bianchi.

Ο πατέρας παραδέχεται ότι, η οικογένειά του, εξακολουθεί να περνά πολύ δύσκολες στιγμές: «Ο κόσμος μας έχει καταρρεύσει από την 5η Οκτωβρίου του 2014. Τώρα, το ερώτημα που κανείς δεν θέλει να κάνει είναι: Όταν ξυπνήσει θα είναι σε θέση να ζήσει μια φυσιολογική ζωή ή θα γίνει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες; Δεν ξέρω τι να σας πω. Ο πόνος είναι συνεχής, ένα καθημερινό βασανιστήριο. Για όλους εκείνους τους ανθρώπους που συνεχίζουν να τον σκέφτομαι, θέλω να πω ευχαριστώ» πρόσθεσε ο Philippe Bianchi και κατέληξε: «Αν αλλάξει κάτι (καλό ή κακό) θα σας το ανακοινώσουμε».

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την FIA κατά τους τελευταίους μήνες, το αποτέλεσμα ήταν πως το ατύχημα ήταν λάθος του Bianchi. Όπως είναι φυσικό, ο πατέρας του διαφωνεί: «Ήταν μια εσωτερική έρευνα, από κάποιους που δεν είχαν εμπλακεί στο ατύχημα. Δεν έχω τίποτα καινούργιο να πω γι 'αυτό. Κάποιοι γενναίοι άνθρωποι υποστήριξαν τα συμφέροντα του Jules. Αν κάποιος είναι υπεύθυνος, πιστεύω μια ημέρα θα πληρώσει. Ειλικρινά, είμαι πολύ αναστατωμένος για να μιλήσω γι 'αυτό. Προτιμώ να επικεντρώσω τις προσπάθειές μου στον Jules τώρα».

Σχετικές ειδήσεις