ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

General Motors: Κατασκευή αυτοκινήτων της PSA στο Vigo

General Motors: Κατασκευή αυτοκινήτων της PSA στο Vigo

Η επόμενη γενιά μικρών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων των PSA Peugeot Citroen και General Motors θα κατασκευάζεται στο Vigo, στην Ισπανία

Η PSA Peugeot Citroen (PSA) και η General Motors (GM) ανακοίνωσαν ότι στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας τους, η επόμενη γενιά μικρών, ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (B-LCV) και των δύο εταιριών θα κατασκευάζεται στο Ισπανικό εργοστάσιο της PSA στο Vigo.

Τα οχήματα θα αντικαταστήσουν τα μοντέλα Citroen Berlingo, Peugeot Partner και Opel/Vauxhall Combo. Αυτά θα βασίζονται στην τελευταία αρχιτεκτονική LCV της PSA. Τα πρώτα οχήματα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2018.

Η συμμαχία μεταξύ PSA και GM βασίζεται σε μία ισορροπημένη προσέγγιση. Τα μοντέλα και των δύο κατασκευαστών θα διαφοροποιούνται σύμφωνα με τα στιλιστικά πρότυπα της αντίστοιχης μάρκας τους.

Αυτό το πρόγραμμα είναι το τρίτο από τρία κοινά projects, που υπογράφηκαν και από τους δύο εταίρους σε συμφωνία το Δεκέμβριο του 2013. Τα υπόλοιπα projects περιλαμβάνουν την παραγωγή B-MPV (πολυχρηστικών οχημάτων κατηγορίας B) στο εργοστάσιο της GM στη Zaragoza, Ισπανία και C-CUV (crossover utility vehicles κατηγορίας C) στο εργοστάσιο της PSA στο Sochaux, Γαλλία.

Σχετικές ειδήσεις