ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Seat: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Leon Eurocup 2015 (video)

Seat: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Leon Eurocup 2015 (video)

Η δεύτερη αγωνιστική σεζόν του Πρωταθλήματος Leon Eurocup θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας. Εκεί 30 οδηγοί από 15 χώρες θα βρεθούν στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα του Πρωταθλήματος.

Το Seat Leon Eurocup 2015 θα ξεκινήσει τη δεύτερη αγωνιστική του σεζόν στις 25 Απριλίου. Η πρώτη από τις επτά αγωνιστικές διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν, θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Paul Ricard στη Γαλλία το επόμενο Σαββατοκύριακο (25 & 26 Απριλίου). Μετά την τεράστια επιτυχία της εναρκτήριας αγωνιστικής σεζόν το προηγούμενο έτος, το Πρωτάθλημα 2015 υπόσχεται περισσότερη δράση και συγκινήσεις, με έναν αγώνα περισσότερο σε σύγκριση με το 2014.

Η φημισμένη πίστα Paul Ricard, θα φιλοξενήσει το Leon Eurocup για πρώτη φορά και τριάντα οδηγοί από δεκαπέντε εθνικότητες θα προσφέρουν συναρπαστικές μάχες και έντονες συγκινήσεις στους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το φετινό πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί σε 7 θρυλικές πίστες στις παρακάτω ημερομηνίες:

  • 25-26 Απριλίου, Paul Ricard (Γαλλία)
  • 9-10 Μαΐου, Estoril (Πορτογαλία)
  • 6-7 Ιουνίου, Silverstone (Ηνωμένο Βασίλειο)
  • 4-5 Ιουλίου, Red Bull Ring (Αυστρία)
  • 19-20 Σεπτεμβρίου, Nürburgring (Γερμανία)
  • 3-4 Οκτωβρίου, Monza (Ιταλία)
  • 31 Οκτωβρίου/1 Νοεμβρίου, Βαρκελώνη (Ισπανία)

Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεση τους και για αυτήν τη σεζόν τα εντυπωσιακά Leon Cup Racer των 330 ίππων που εγγυώνται κορυφαία απόδοση και εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με αξεπέραστη αξιοπιστία.

Ο Jaime Puig, Επικεφαλής της Seat Sport, σχολίασε: «Μετά την επιτυχία της πρώτης σεζόν του Leon Eurocup ανυπομονούμε πραγματικά για την έναρξη της δεύτερης σεζόν. Για το πρωτάθλημά μας, τόσο οι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε στη δημιουργία και οργάνωση του, είμαστε πραγματικά περήφανοι. Μπροστά μας μπορούμε να περιμένουμε πολλούς συναρπαστικούς αγώνες καθώς και την ελπίδα, όπως και πέρυσι, πως το κοινό θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα και θα μας συντροφεύσει στις πίστες. Μόλις πάρετε την πρώτη γεύση θα θέλετε σίγουρα να επανέλθετε για περισσότερη δράση».

Το Leon Eurocup 2015 είναι το Πρωτάθλημα Ενιαίου Τύπου που διοργανώνεται από την Seat Sport για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.Μετά τους έξι αγώνες της πρώτης χρονιάς, η δεύτερη αγωνιστική σεζόν περιλαμβάνει επτά αγωνιστικά Σαββατοκύριακα στους πιο διάσημους αγωνιστικούς προορισμούς όπως Paul Ricard (Γαλλία), Estoril (Πορτογαλία), Silverstone (Ηνωμένο Βασίλειο), Red Bull Ring (Αυστρία), Nürburgring (Γερμανία), Monza (Ιταλία) και Circuit de Catalunya (Βαρκελώνη, Ισπανία).

Το Leon Cup Racer εκφράζει το καινοτόμο πνεύμα της Seat, που συνδυάζει την εντυπωσιακή σχεδίαση με έναν εξαιρετικά ισχυρό κινητήρα. Η δυναμική εμφάνιση του Leon Cup Racer μεταφέρει την ισχύ του από την πρώτη κιόλας ματιά και αποτελεί σαφώς αναγνωρίσιμο μέλος της γκάμας Leon. Παρότι έχει αναπτυχθεί από το μηδέν από το αγωνιστικό τμήμα της Seat ως ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Cup Racer είναι στενά συνδεδεμένο με το Leon Cupra, το κορυφαίο εμπορικό μοντέλο της γκάμας για σπορ οδηγική απόλαυση.


Το εμπροσθιοκίνητο Leon Cup Racer εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο, τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με μέγιστη ισχύ 330 ίππων. Η μετάδοση ισχύος στον εμπρός άξονα γίνεται από ένα 6-τάχυτο κιβώτιο. Ζυγίζοντας 1.150 κιλά και με ένα rollcage πιστοποιημένο από την FIA, το αυτοκίνητο διατηρεί το DNA του Leon παραγωγής, όντας 16,6cm φαρδύτερο με διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα και τροχούς 18 ιντσών.

Από το 1970, η Ισπανική μάρκα έχει δημιουργήσει μια πλούσια αγωνιστική κληρονομιά, κερδίζοντας τον παγκόσμιο τίτλο του WTCC το 2008 και 2009 και τρέχοντας με επιτυχία σε δημοφιλή Πρωταθλήματα. Μέσω άλλων διεθνών και εγχώριων προγραμμάτων, η Seat Sport έχει κατακτήσει περισσότερους από 25 αγωνιστικούς τίτλους.

Σχετικές ειδήσεις